קולות ירי נשמעו לפנות בוקר מאזור "חוות שי", השוכן בין מיתר ליתיר בדרום. קצין הבטחון של הישוב מיתר מיהר לדווח על קולות הירי ששמע למשטרת העיירות. כוחות משטרה מיהרו למקום ובמהלך הסריקות שערכו אותרו שני פצועים במצב קשה ובעל המקום שניסה לבצע בהם פעולות החייאה.

השניים פונו לטיפול רפואי אחד מהם מת מפצעיו. בעל החווה עוכב לחקירה. בחקירתו סיפר כי לפנות בוקר הגיעו ארבעה חשודים לחווה. הארבעה הרעילו את כלבו, שברו את מנעולי הדיר וניסו לגנוב את עדר הכבשים. החשוד ציין כי אירוע דומה ארע לפני חודש כאשר אלמונים הגיעו לחוותו הרעילו את כלביו גנבו טרקטור ונמלטו.

בעל החווה ביצע ירי במהלכו נפצעו שניים מהחשודים ושניים נמלטו. בשלב זה לא ידועה זהות הפצועים. כוחות משטרה ומג"ב בסיוע גששים ערכו סריקות במטרה לעלות על עקבות השניים שנמלטו. החקירה נמשכת.

הערב מסרה המשטרה כי הפורץ שנורה היום למוות בידי בעל חווה ליד היישוב מיתר שבנגב, הוא חאלד אל-אטרש, בן 31, תושב הפזורה הבדואית. אל-אטרש מוכר להם מעבירות רכוש, בעיקר בתחום הגניבות החקלאיות. רק לפני כחודש שוחרר ממאסר של ארבע שנים בגין אותה עבירה.

ח"כ יצחק אהרונוביץ' (ישראל ביתנו) אומר בתגובה לאירוע כי נטילת החוק לידיים בנושא הגנבות החקלאיות היה רק עניין של הזמן. "אני קראתי פעמים רבות לעשות הכל על מנת להימנע ממצב זה שבו ייקחו אזרחים את החוק לידיהם. תופעת הגנבות החקלאיות היא מכת מדינה ממש, אני קורא לכל הגופים האחראיים לשלב כוחות ולעשות את כל מה שניתן ולעקור את התופעה הזו מן השורש, המקרה הזה הוא קריאת אזהרה".



ח"כ אהרונוביץ' מוסיף "אסור לנו כמדינת חוק להגיע למצב בו לוקחים אזרחים את החוק לידיהם. המצב הזה מסכן את קיומה של המדינה. יחד עם זאת, תופעת הגנבות בדרום אינה יכולה להימשך עוד. על גורמי האכיפה לפעול באופן מיידי למגר תופעה חמורה זו."