אגודת חכמי הדת של פלשתין פרסמה השבוע פסק הלכה האוסר על הגירת תושבים פלשתינים, ובפרט הצעירים שבהם, מ'פלשתין', כלשונם. פסק ההלכה פורסם בעקבות התבררות תופעה הולכת וגוברת של צעירים פלשתינים המהגרים לחו"ל.



בפסק ההלכה נכתב: "בחודשים האחרונים ניתן להבחין בהגירה של רבים מבני עמנו ובפרט הצעירים העוזבים למדינות זרות כדוגמת ארה"ב, אירופה, קנדה ואוסטרליה... וזאת בנימוק של פשעי הכיבוש הישראלי הבאים לידי ביטוי בפלישות, חיסולים, מעצרים, הריסת בתים, מצור עושק, ריבוי מחסומים ובגלל האנרכיה הביטחונית ופשעי רצח, גניבה עוד".



"לאור הסכנה הטמונה בתופעה זו על העם הפלשתיני מבחינה דתית, מדינית וחברתית ובעיקר נוכח המערכה נגד הכובשים המתנהלת במישורים הצבאי, מדיני וכלכלי והגעת אלפי יהודים מידי חודש לפלשתין, לאור כל אלה ההלכה האסלאמית בעניין זה קובעת, כי אין היתר הלכתי לאדם כלשהו מבני עמנו הנאחז באדמה להגר מהמולדת למדינה זרה... אלא מנימוק מוצדק הלכתית כדוגמת לימודים, טיפול רפואי ועל בסיס זה שיחזור למולדת ולמשפחתו", נכתב בפסק ההלכה.