משפחות האסירים היהודים הכלואים בשל פגיעה בפלסטינים נפגשו השבוע עם מנהיג ש"ס, הרב עובדיה יוסף בביתו בירושלים.

המשפחות סיפרו לערוץ 7 כי הרב קרא לשחרור האסירים וחיזק את המשפחות במאבקן.

בין 30 בני המשפחה שהשתתפו בפגישה היו גם יתומי משפחת פופר, משפחת זליגר-דביר, משפחת אוחיון ,משפחת טסלר, ויסכה ליברמן ביתו של הרב הלל ליברמן הי"ד.

לפני כעשרה ימים, דווחנו כי ראש הממשלה נפגש עם יו"ר ש"ס, אלי ישי, ולא שלל אפשרות כזו ואף הבטיח לו לפעול למען שחרור האסירים היהודיים אם ישוחררו גם מחבלים במסגרת עסקה עם חמאס או מחווה לאבו-מאזן. בלשכתו של אולמרט מסרבים להגיב לידיעה.

ישי דרש מאולמרט לשקול שחרור יהודים כאלה ע"פ רשימה שהוגשה לו ע"י חוננו לפני כשלושה חודשים והכוללת בין השאר: עמי פופר, שלומי דביר, שחר דביר, ירדן מורג, עופר גמליאל ארבעה שוטרי מג"ב שיצאו למסע נקם אחרי שמחבלים רצחו חמישה מחבריהם ואסירים נוספים שמרצים עונש בגין מעורבות בפגיעה בערבים על רקע לאומי. חלק מהמשפחות הן משפחות ברוכות ילדים.

ראש ארגון חוננו, שמואל מידד (זנגי), הפועל לשחרור האסירים היהודים אמר לערוץ 7 כי יש לשחרר את היהודים האסירים שביצעו את העבירה על רקע תגובתי אידאולוגי, "אני לא דורש את שחרורם כנגד הסכם עתידי מול ערבים. אני נגד שחרור מחבלים, אך יש לשחרר את האסירים לאור העובדה כי מחבלים בעבר שוחררו ונמצאים בביתם ואין כבר אפשרות להתווכח על זה, הם כבר בביתם או ביחידות הטרור שלהם. יש לשחרר אותם על בסיס 'תקדים ויצמן'".

זנגי מספר כי ביקש בזמנו מהנשיא עזר ויצמן לחון 14 אסירים יהודים כאלה, וויצמן נעתר וקצב לאסירים היהודים את עונשם כך שישוחררו בתוך שנה וזאת על סמך שחרור מחבלים בעבר הקרוב והרחוק ועליהם לא היה ניתן להתווכח.