בוידאו: תמונות ראשונות מהפינוי

כוחות המשטרה השלימו הבוקר את פינוי שתי המשפחות היהודיות ואנשי הימין, בשוק הסיטונאי בחברון.  נמסר על עשרה שוטרים שנפצעו באורח קל, ועל 12 אנשי ימין שנפצעו גם הם באורח קל, לפחות שלושה פעילי ימין נעצרו.

ח"כ אורי אריאל, יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל אמר, כי העימות המיותר בחברון מעיד שזהו אהוד ברק הישן שמחפש חיכוך גם היכן שיש הסדר. "הוסכם כבר משפטית שמדובר ברכוש יהודי, וברור לכל שבסופו של יום ישובו היהודים למקום", אומר אריאל.

נעם ארנון, דובר היישוב היהודי בחברון, אמר לערוץ 7 כי המתיישבים  ואנשי הימין ניהלו מאבק נחוש נגד הכוונה לפנותם. ארנון הבטיח כי המשפחות שגורשו ישובו בחזרה לביתם.

בוידאו: דבריו של נעם ארנון לערוץ 7 המהלך הפינוי עצמו

פעילי ימין שנעצרו במהלך הפינוי חשודים בתקיפת שוטרים וידוי אבנים על כוחות הביטחון. קבוצת אנשי ימין התבצרה בתוך בונקר מאולתר והקשתה על השוטרים לפנותם, למקום הוזעק צוות של פיקוד העורף בנסיון לפרוץ את הבונקר - תמונות מהבונקר ניתו לצפות באלבום מצד ימין. (צילום: יש"ע שלנו).

בין העצורים גם העיתונאית שושי גרינפלד. גרינפלד היא עיתונאית בעיתון מקור ראשון ואחיה, יהודה, נהרג במלחמת לבנון השניה בכפר גלעדי. "נעצרתי במעצר פוליטי על לא עוול בכפי על ידי קלגסים שחוקיהם חוקי סדום ושופטים שגם חוקיהם כאלה", אמרה גרינפלד לאחר מעצרה. "מעניין איפה היו שחורי המדים המצוידים בקסדות כשהפקירו את אחי חשוף בכפר גלעדי", אמרה.

תחילת האירוע הבוקר: כוחות גדולים של משטרה החלו בשעה 06:00 בפינוי המשפחות בשוק חברון. כ-200 התבצרו בתוך הבתים. שוטרי יס"מ פרצו לבתים. אנשי הימין בחברון נערכו במשך כל הלילה לקראת פינוי המשפחות מהשוק. השוטרים שהגיעו למקום הותקפו בכדורי צבע ובאבנים. ברמקולים נשמעים פרקי תפילה.

מפקד מרחב חברון במשטרה, ניצב משנה אבשלום פלד, אמר כי פינוי המשפחות מדירות בשוק הסיטונאי בחברון נעשה באיטיות וזאת כדי למנוע נפגעים בנפש בקרב החיילים והמתנחלים. "תדרכנו את השוטרים לנהוג באיפוק ובסבלנות ואיפה שצריך גם בנחישות ולשמחתי לא נתקלנו בפרצי אלימות משמעותיים", אמר ניצב משנה פלד.

בוידאו: הפינוי בעיצומו ודבריו של ניצב משנה פלד

בתדרוך שנערך אמש הונחו אנשי הימין להיכנס לתוך הבתים ולנעול את עצמם. בתדרוך נאמר כי אין להפעיל אלימות כלפי כוחות הבטחון, אך לעשות את כל המאמצים כדי להקשות על כוחות הבטחון ולהאבק בגירוש. אתמול נמסר כי בכוונת הפעילים לשפוך כמויות גדולות של שמן על הרצפה כדי להקשות על הפינוי, "רק בהפצצת מסוק יהיה אפשר לפנות אותנו" אמרים אמש הפעילים במקום.

 

אזרחים רבים הגיעו אתמול לחברון בנסיון למנוע את הפינוי. "למרות הצעת הסדר מצד היישוב בחברון שהוצג ע"י שר המשפטים לשעבר יעקב נאמן, שר הבטחון אהוד ברק נחוש בדעתו לבצע גירוש בכח. תושבי חברון מודיעים כי לא ירתעו מהאלימות הקשה הצפויה מצד שוטרי יס"מ ומג"ב ומצהירים שיאחזו בנחישות בבתים, ולא יפעילו אלימות יזומה", אומרים התושבים.

בהודעת המתיישבים נכתב כי "תושבי חברון מברכים את החיילים האמיצים שמסרבים להשתתף בכל פעולה הכרוכה - ולו באופן עקיף - בגירוש. הפעלת הצבא למשימות פוליטיות וליזמות השמאל הקיצוני היא חורבן צה"ל. אסור לערב את צה"ל במשימה אנטי מוסרית, אנטי יהודית ואנטי אנושית זו", נכתב.