סלאח: הר הבית שייך לאסלאם לעד
השיח' ראיד סלאח מאשים את "ממסד הכיבוש הישראלי" בניסיון לחלק בכוח את הר הבית בין יהודים למוסלמים. "הריבונות בידי האסלאם לנצח".
פרסום ראשון: ד' אלול תשס"ז, 18/08/07 20:11
דלית הלוי
סלאח מאשים את "ממסד הכיבוש הישראלי" ו"כוחות הכיבוש" במדיניות שיטתית, שתכליתה להרגיל את הצד הפלשתיני לחלוקה בפועל של מסגד אל-אקצה בין היתר ע"י הכנסת מספר שווה של מתפללים יהודים לתפילות ברחבת המסגד ובהכנסת אלפי תיירים, חלקם בלבוש לא צנוע, מידי יום למסגד אל-אקצה בלוויית מדריכים יהודים. לדבריו, מוסלמים המעיזים להתנגד לצעדים אלה מוכים ע"י השוטרים, נעצרים ויש המורחקים לתקופות שונות מהמסגד.
את השטח הפתוח מסביב למסגד אל-אקצה מגדיר סלאח כ"חלק בלתי נפרד" מהמסגד עצמו, ולפיכך הוא טוען, כי המתפללים הישראלים במקום "תחת אבטחה של כוחות הכיבוש הישראלי" מחללים את קדושת מסגד אל-אקצה. פעולות אלה מבוצעות ע"י "הידיים הפושעות, הטרוריסטיות והפחדניות אשר רצחו את השאהיד אחמד מחמוד אל-ח'טיב ביום שישי ב- 10 באוגוסט 2007" (אל-ח'טיב חטף אקדח ממאבטח ישראלי ובמרדף מלווה ירי נורה ונהרג).
בהתייחסו לגרסת המשטרה על נסיבות מותו של אל-ח'טיב אמר סלאח: "אתם שקרנים. אתם רוצחים. דם השאהיד ירדוף אתכם יומם ולילה... אנו לא מפחדים (מכם)... מסרי ההפחדה שלכם (נרמסים) מתחת לרגלינו... הטרור שלכם אינו מפחיד אותנו. נמשיך לדבוק במסגד אל-אקצה עד אשר נפגוש את אללה". עוד ציין, כי "חלה עלינו (המוסלמים) חובה להמשיך ולרדוף את הידיים הפושעות, הטרוריסטיות והפחדניות בכל דרך חוקית (לא פרט אם כוונתו לחוק המדינה או האסלאם), ולהמשיך את מצעדי הדגלים (טורי ילדים הנושאים את דגל האסלאם על הר הבית) ואת פרויקט הידוק הקשר בין החמולות (בירושלים) למסגד אל-אקצה. עלינו להדגיש, כי מסגד אל-אקצה הוא זכות אסלאמית, ערבית ופלשתינית בלבד ולא נשלים עם חלוקתו עד זמן הגאולה".
