הקרב על הבעלות ההיסטורית על הר הבית בעיצומו. עזאם אל-ח'טיב, מנהל מחלקת ההקדש האסלאמי בירושלים, שולל בראיון לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני (23 באוקטובר 2007) את הטענות שפורסמו אמש בעיתון "מעריב" אודות איתור "ממצאים ארכיאולוגיים ברחבת מסגד אל-אקצה מתקופת בית המקדש הראשון לפני 2,700 שנה".



אל-ח'טיב טען, כי עיתוי הפרסומים בישראל בנושא זה נועד "להוכיח" טענת הריבונות הישראלית על חלק מרחבת אל-אקצה. "החפירות אשר מחלקת ההקדשים האסלאמיים עורכת ברחבת מסגד אל-אקצה בוצעו לפני חודשיים ואינם דבר חדש. מדוע סוגיה זו לא עלתה כאשר ביצענו את החפירות ולמה חיכו עד עתה? למה לא צילמו את הממצאים כשהם במקומן? "כל דבר היה גלוי בזמנו למבקרים, התיירים ומצלמות העיתונות. הטענות הישראליות אינן מדעיות, אינו היסטוריות ואינן מבוססות". קודם לכן, אמר חבר הכנסת איבראהים צרצור (רע"מ תע"ל), כי "הגיע הזמן להפסיק את השקרים הקושרים בין היהודים לאזור הקדוש של ירושלים... ישראל מאז 1967 עשתה כל דבר וחפרה בכל מקום ולא הצליחה לבסס כל קשר בין היהודים למקום האסלאמי".



ובתוך כך, אש"ף קיבל אמש החלטה לפנות לערכאות משפטיות בצרפת בדרישה לבטל חוזה שאישרה חברת צרפתית לבניית קו רכבת קלה בירושלים, בגלל שהמסלול שלו עובר באזורים פלשתיניים. "קו הרכבת הקלה מבטא אמצעי להרחבת ההתנחלות הישראלית בירושלים המזרחית", טען אש"ף בהודעתו.