יו"ר 'ישראל ביתנו' השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, התבטא באופן חריף כלפי כוונת רה"מ לשחרר אסירים, זאת מאחר ולדבריו לא הוכח ששחרורי מחבלים מחזקים את מעמד המתונים ברש"פ ואת מעמדו של אבו מאזן, אלא רק את הטרור והמתקפות על ישראל.
בראיון ליומן הצהריים של ערוץ 7 הסבירה ח"כ אסטרינה טרטמן (ישראל ביתנו) מדוע הביקורת אינה סותרת את ישיבתה של מפלגתה בממשלה: "לישיבה שלנו בממשלה מהרגע כניסתנו היו מניעים אידיאולוגיים –רעיוניים. נכנסנו אחרי מלחמה שהאידיאולוגיה של מי שכיהן במפלגה המובילה התפוגגה וזיהינו הזדמנות נהדרת להועיל לקהל ולציבור שלנו מעמדה של ישיבה תחת שולחן הממשלה, ויש לנו אף קבלות לכך".
"למרות שאנו יושבים בממשלה אנו לא מאבדים את הזהות האידיאולוגית ואת הדרך שאנו מאמינים בה", הוסיפה, "בינתיים אנו מביאים תועלת מרובה לדברים מהותיים ועקרוניים".
על חילוקי הדעות בישיבה סביב שולחן הממשלה אמרה, "אנו ממפלגות שונות, יש לנו מטרות שונות וזה לגיטימי שהדעות תהיינה שונות, אם הדעה הזאת מובילה לעשייה שנוגדת את העקרונות שלנו כאן אנו לא מתקפלים, ישראל ביתנו ידועה כמפלגה שהאמירה שלה היא 'מילה זו מילה' אנו ידועים כעקביים בדרך שלנו, די לקרוא את המצע שלנו במערכות הבחירות הקודמות לראות שלא סטינו מהדרך".
"אנו הולכים באותו קו ובאותה דרך והאמירה של השר ליברמן בדיוק מייצגת את מה שאני אומרת, אנו סוברים ששחרור אסירים זה דבר מיותר שאין בו שום תועלת ומביא רק לנזק, האמירה של שחרור אסירים בלי דם על הידיים זו המצאה שהמציאו אותה שאין בה לא מיניה ולא מקצתיה, מה זה שאין להם דם על הידיים - זה כאלה שניסו להיות עם דם על הידיים ולא הצליחו".
"התביעה של ארה"ב לשחרור אסירים כפי שמציגים אותה לנו היא לא הוגנת, כי נאה דורש - נאה מקיים, יש אצלם אסיר יהודי שיושב בכלא והם לא מוכנים לשמוע על שחרורו, הוא לא רצח איש, לא ישב עם דם על הידיים ולא עבד עם מדינת אויב והם מתעקשים שנים על גבי שנים שלא לשחרר את פולארד. מכוח מה יש להם זכות לדרוש מאיתנו לשחרר רוצחים או אנשים שכמהים להיות רוצחים?" שאלה.
טרטמן התייחסה בביטול לועדת אנאפוליס המתקרבת ואמרה: "יש מצב שאתה לא משקיע אנרגיה בדבר שאתה לא רואה בו שום תקומה ותועלת, אנו לא מאמינים שמהוועדה הזאת יצא משהו טוב, אנו גם לא רואים בה ועדה אלא רק איזו שהיא פגישה. גם ראש הממשלה התבטא בנושא שזו רק פגישה".
"כל ההתנהלות היא מיותרת היא לא תוביל לשום דבר, היא מובילה לויתורים ומחוות ללא תועלת, וכיוון שכך אנו רואים את הסוגיה אנו לא משקיעים אנרגיה בלדון ולשוחח בנושא... זה שולי עוד פגישה או פחות פגישה. מה שמהותי הוא שחרור אסירים ואנו נגד, מהותי זה גם הגדרות של דם על הידיים – אנו נגד, מהותי לזכור את פולארד, מהותי לעשות כל יום עשייה למען ילדינו החטופים", סיימה טרטמן.