מאות ילדי שדרות הוכרו רשמית כנפגעי חרדה, בעקבות מתקפות הקאסמים הבלתי פוסקות על העיר. הפחד המשתק והמתמשך אליו הם נחשפים מוביל לחוסר תפקוד, התדרדרות בלימודים וחוסר יכולת להתרכז בשיעורים. בכדי לסייע לילדי העיר לשוב לשגרת חייהם, נתרמה להם תוכנת מחשב שתשפר את יכולתם להתרכז בלימודיהם.
תוכנת SharperBrain, פרי פיתוחה של הקליניקה הקנדית: ACE – Clinic - Toronto מאפשרת אימון ממוחשב של זיכרון העבודה, מה שמשפר את היכולות הניהוליות ואת יכולת הזיכרון, הקשב והריכוז. תוכנה מסוג זה נמצאת בשימוש בארץ ב-60 קליניקות ובבתי ספר שונים, ומסייעת לילדים שלוקים בהפרעת קשב וריכוז. אולם, גם מי שאינו סובל מהפרעה זו יכול להפיק תועלת רבה מאימון באמצעותה והתוכנה עשויה לסייע לו להתרכז.
לדברי ד"ר גליקסמן, פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי, "בשונה מפחד שמתמקד במשהו ברור ומוגדר, החרדה נובעת מסיבה שקשה להגדירה, מגורמים רגשיים לא מודעים ומחשיפה נמשכת לאירועים טראומתיים כמו מטחי קסאמים. לאחר חלוף הסכנה אמורה לחול רגיעה ומערכת העצבים הבלתי רצונית אמורה לחזור לנקודת הסף הראשונה שלה. אך העובדה שילדי שדרות חשופים לאותה סכנה באופן מתמשך ובלתי צפוי, מותירה את מערכת העצבים הבלתי רצונית במצב של מתח ודריכות מצטברים הגורמים לסימפטומים גופניים ופסיכולוגיים שונים. אחד הסימפטומים הוא אי שקט רגשי ופיזיולוגי הגורם בין השאר לקשיים בקשב וריכוז".
ד"ר גליקסמן מוסיף כי לדעתו חשוב ביותר להקנות לילדים אלו בכל דרך אפשרית כלים לעזרה עצמית. חשוב שמעבר לטיפול התרופתי, יקבלו הילדים את כל הכלים לצורך פיתוח יכולת לשליטה רצונית על התגובות הבלתי רצוניות. רק כך יוכל הילדים לשקם ולחזק את מערכת "המיגון העצמי" שלהם.