יו"ר ועדת הפנים, ח"כ אופיר פינס, התייחס בדיון שהתקיים היום להפגנת הימין בשכונת ג'בל מוכבר בתחילת השבוע ואמר "אני קורא לחשבון נפש לציבור הדתי, יש כאן הסתה וגזענות מצד רבנים אשר הופכים את המילים למעשים". עוד הוסיף פינס כי המשטרה כשלה באירועי ג'בל מוכאבר השבוע וכי עליה לערוך בדק בית ולהחזיר את כוח ההרתעה לעצמה.
מפקד מחוז ירושלים, ניצב אילן פרנקו אמר מצידו "לא הופתענו מההפגנה אלא מרמת האלימות בה. ההפגנה לא הייתה מאושרת, היו 350 שוטרים מול 250 מפגינים ובסה"כ נעצרו 22 מפגינים". לפי מקורות המשטרה, אמר פרנקו, ההפגנה הייתה צריכה להיות שקטה.
מוכתר הכפר אמר בוועדה כי המחבל שיצא היה הפתעה לכל הכפר "אני דוחה אלימות משני הצדדים אך אין מקום לענישה קולקטיבית. אני מטיל אחריות על מדינת ישראל".
ח"כ דב חנין הגדיר במילה "פוגרום" את האירועים השבוע בג'בל מוכאבר, "המשטרה התנהלה בצורה בלתי אפשרית", פרנקו השיב לו כי יש גבול לביקורת על המשטרה. ח"כ אורלב אמר מצידו כי המוכתר של הכפר היה חייב לגנות את הרצח. ובענין המפגינים המתפרעים הוסיף ואמר כי אלה "עשבים שוטים של הציבור הימני", כלשונו.
בעקבות דבריו של ח"כ פינס, אמר ח"כ ניסן סלומיאנסקי לערוץ 7 "לפי אופיר פינס ואנשי השמאל אנחנו גם אשמים ברצח במרכז הרב, יש גבול לטיפשות ולחוצפה הזאת, כול פעם שקורה משהו, הציבור הדתי צריך לעשות חשבון נפש". סלומיאנסקי סבור כי תלמידי מרכז הרב התנהגו באופן מכובד ובאיפוק ועוד אנחנו צריכים לשלם על זה".
סלומיאנסקי הוסיף "את כל גוש קטיף הרסו וזה בסדר, אבל את בית המחבל אסור להרוס? מדובר בעיוות", אמר והוסיף "אנחנו לא מתנצלים על שום דבר, חייבים להרוס את הבית ולהפסיק להיות יפי נפש".

