העיתון הכוויתי "אל-ג'רידה" מדווח (30 ביוני 2008) בהסתמכו על "מקורות בכירים בירושלים", כי עסקת חילופי השבויים בין ישראל לחיזבאללה תתבצע בעוד כשבועיים במעבר ראש הנקרה בגבול לבנון ולא בגרמניה או בשדה התעופה ביירות. המועד נבחר בין היתר בשל סמיכותו לציון שנתיים למלחמת לבנון השנייה. ישראל תשחרר במועד סמוך 12 טרוריסטים פלשתינים, ומהלך זה יוצג כמחווה לאבו מאזן ולא במסגרת ההסכם עם חיזבאללה.



העיתון מוסר בהסתמכו על אותם מקורות, פרטים אודות הדו"חות שאמורים להיות מוחלפים בין הצדדים בנוגע לגורל הנווט הנעדר רון ארד וארבעת הדיפלומטים האיראנים הנעדרים מתקופת מלחמת שלום הגליל בשנת 1982. בשני הדו"חות "מככב" אילי חובייקה מבכירי הפלנגות שהיה מעורב בטבח סברה ושתילה ולימים שימש חבר פרלמנט ושר ונרצח בשנת 2002.



ישראל מציינת בדו"ח, כי ארבעת הדיפלומטים האיראנים נחטפו ע"י המליציות הנוצריות. אילי חובייקה פיקח על חקירתם בהיותו ראש מנגנון הביטחון של הפלנגות. לאחר מכן הם נרצחו ונקברו במקום עליו נבנה בניין מאוחר יותר. דו"ח חיזבאללה מציין, כי חבייקה העביר את רון ארד לסורים, אשר העבירו אותו לאיראנים. חיזבאללה טוען שאין לו מידע נוסף מעבר לכך. לדברי העיתון, ישראל דרשה שחילופי השבויים ישימו קץ לחטיפות אך חיזבאללה לא היה מוכן להתחייב לכך.