בכינוס מיוחד של השדולה למען עקורי גוש קטיף בכנסת, לציון שלוש שנים לעקירה, הודיעה יו"ר השדולה, חברת הכנסת עמירה דותן, כי בשבוע הבא תעלה בועדת ביקורת המדינה הצעת החלטה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא טיפול הממשלה במפוני גוש קטיף.

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, חבר הכנסת זבולון אורלב (מפד"ל), הודיע כי הנושא יעלה כבר בשבוע הקרוב וכי הוא משוכנע כי ימצא בוועדה הרוב הדרוש להקמתה.

ח"כ אורלב מתח ביקורת על תפקוד הממשלה בנושא המפונים, "על פי כל הנתונים שקיבלנו עולה כי הממשלה כשלה באופן חמור ביותר ושערורייתי בטיפול במפוני גוש קטיף. הבעיה היותר חמורה היא שהממשלה מפיצה שקרים חמורים ביותר ונתונים כוזבים כאילו הכול גן עדן ולכולם יש בית. אני שמח לדווח שיש רוב מוצק בועדה לביקורת המדינה להעביר את החלטה לשבוע הבא. אין לנו מוצא אחר, הממשלה אטומה ומפיצה שקרים וכיון שמצב המפונים קשה זה הכלי היחיד העומד לרשותנו".

יוזמת ההצעה, ח"כ עמירה דותן (קדימה), אמרה לערוץ 7 כי אי אפשר לשתוק יותר, "המחקר החיצוני היום בשדולה למען מתיישבי גוש קטיף הראה שאף אחד לא יכול להיות אדיש לנושא הזה. אנחנו נמצאים 3 שנים אחרי ההתנתקות ואי אפשר לשתוק יותר, הכלי היחיד שיכול לזעזע את הנושא זה רק הקמת ועדת חקירה ממלכתית ע"י שופט בדימוס שיבדוק מה ניתן לעשות".