להביא פתרון. אלון
להביא פתרון. אלון

נחנכה השדולה הפרלמנטארית לפתרון סוגיית הפליטים הפלסטינים. בישיבה הראשונה השתתפו ח"כים משמאל ומימין. חברי השדולה בראשות ח"כ בנימין אלון ועמירה דותן הסכימו כי אסור לטאטא את הנושא מתחת השטיח ויש להתייצב באופן ברור ובלתי מתנצל אל מול הבעיה הקיומית. עוד הוסכם כי יש לשאוף להחלפת ארגון אונר"א בנציבות האו"ם לפליטים.



בפתח הישיבה אמר יו"ר השדולה כי זו פעם הראשונה שיש איזה פורום גלוי ורשמי שלוקח כיעד, מתוך אינטרס ישראלי. להיכנס לנושא בעיית הפליטים הפלסטינים, זאת מתוך מחשבה צלולה שתביא לפתרון.



ח"כ אלון נשאל האם כחלק מהפתרון עולה עניין הטרנספר שהציע אז בזמנו השר רחבעם זאבי, "אנחנו לא מדברים על לקיחת טנקים ולהיכנס למחנות ולהרוג להשמיד ולאבד, זה לא הפתרון היום, אך הבעיה הדמוגרפית של היום ואז עדיין נשארה".



ח"כ אריה אלדד אמר בישיבה כי אנשים מפחדים מהמילה טרנספר, "גנדי בזמנו דיבר על טרנספר בהסכמה, אם יציעו היום לפליטים תוכניות עם תמיכה ומימון בין לאומית רחבה, אז יישובם מחדש של הפליטים במדינות ערב ובמקומות אחרים, הוא יעד בר השגה, כל זאת כמובן עם תמיכה בין לאומית רחבה".



ח"כ עמירה דותן חברה בשדולה אמרה כי איחוד ח"כים מימין ומשמאל להביא לפתרון הנושא ולשים אותם על השולחן יכול לעשות שינוי.



ח"כ קולט אביטל (עבודה) סברה כי ברור לכולנו שלא יהיה פתרון לסכסוך רב השנים בנינו לבין הפלסטינים והעולם הערבי, עד שלא תיפתר בעיית הפליטים, אני רואה בשדולה רעיון מבורך שיכול להביא לפתרונות חדשים.