יהודים בארץ ובעולם הודיעו כי בכוונתם להפסיק את תרומתם לארגון מגן דוד אדום בישראל לאחר שהארגון הודיע על הקמת מרפאה אזורית שתטפל בתושבי עזה.
אתמול הודיע מד"א כי בכוונתו לשתף פעולה עם משרד הבריאות ולטפל בתושבי עזה שנפגעו במהלך מבצע 'עופרת יצוקה'. מנכ"ל מד"א, רמ"ג אלי בין, קרא לרופאים, אחיות ואנשי סגל רפואי להתנדב במרפאה.
יהודים בארץ הודיעו כי בכוונתם להפסיק לתרום דם לארגון ואף להפיץ עצומה בעניין באינטרנט, "אנחנו במלחמה עם אוייב אכזרי. עם הכבוד יש ארגוניים בינלאומיים שיכולים להעניק סיוע. יש את הצלב האדום ולא יתכן שהדם שאני תורם לארגון יגיע למשפחות פלסטיניות שנתנו מחסה לארגוני הטרור", אמרה ש' מנהלת מפעל בישראל.
גם יהודים בעולם התורמים למגן דוד אדום מאיימים כי יפסיקו תרומתם לארגון שמעניק טיפול כעת למחבלים ועוזריהם. "על הפלסטינים לפנות לצלב האדום. ישראל לא הכתובת", נאמר.
ממגן דוד אדום נמסר בתגובה כי "המרפאה נפתחה על פי החלטת ממשלת ישראל כמחווה הומניטארי לאוכלוסייה האזרחית. מגן דוד אדום לא העביר מנות דם לפלשתינאים בעזה. מגן דוד אדום החבר בתנועת הצלב האדום הבינלאומי פועל לאור עקרונות ניטראליים ואוניברסאליים שלכל בני האדם באשר הם יש את הזכות לקבל סיוע הומניטארי ללא הבדלי מין, אמונה, דת , גזע או לאום".
