יו"ר הליכוד וראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו נפגש במהלך השבוע עם יו"ר קדימה ציפי לבני, במאמץ נוסף ומחודש לקדם את הקמתה של ממשלת אחדות רחבה. כך דווח הערב בערוץ 2.
ע"פ הדיווח נתניהו אינו פוסל את הרעיון של רוטציה לא שוויונית – כלומר שלוש שנות כהונה לנתניהו ושנה ו-9 חודשים ללבני, אבל מתנגד עדיין לחלק מהדרישות שהעלתה לבני, בהן רצונה שהיא תהיה אחראית ותנהל את התהליך המדיני, וכן שנתניהו יתנער מהמחויבות שלו למפלגות הימין.
ביום שישי דווח כי חלה התקדמות בין מפלגת האיחוד הלאומי והליכוד. הפגישה התקיימה בין הצדדים באווירה טובה והתקדמות בכל הנושאים העומדים על הפרק אך ללא סיכומים. לפי שעה הליכוד יבחן את דרישות המפלגה בעניינים הקשורים לסוגיות פוליטיות, מדיניות ומשפטיות.
נציגי הליכוד מקבלים באופן עקרוני את הדרישות בנושאי חינוך, התיישבות וביטחון. הליכוד יבחן כיצד ניתן להענות לדרישת 'האיחוד הלאומי' לעצור את האפלייה וההגבלה על תושבי יהודה ושומרון היהודים מבלי לפגוע בהמשך הדיאלוג עם ארה"ב.
במקביל צפויה מפלגת ישראל ביתנו לחתום מחר על הסכם אם כי עדיין לא יושבו המחלוקות בין הצדדים בנושאי דת ומדינה.
