גורם בחברת אלעל מסר בצהריים לערוץ 7 כי בעקבות הכתבה באתר האינטרנט הוחלט להסיר את את המערכון נגד המתנחלים ממטוסי אלעל החל ממחר בבוקר.

הבוקר דיווחנו כי נוסעים שבחרו דווקא בחברה הישראלית 'אלעל' כדי להגיע לישראל או לצאת ממנה לביקור בחוץ לארץ הופתעו לגלות כי החברה משדרת לתיירים ולישראלים המערכון הפרובקטיבי מתוך התוכנית 'ארץ נהדרת'.

בתכנית הוצגה משפחת מתנחלים אלימה פרועה ופרובוקטיבית. אם המשפחה נראתה מגהצת בגדים על גבו של ערבי, סב המשפחה אוחז בנשק ויורה בערבי או בחייל צה"ל בכל פעם שמישהו קורא לו, ובת המשפחה צווחת 'נאצי' ו'היטלר' לכל מי שלא נענה לגחמותיה.

כמה נוסעים שצפו במערכון כבר מאיימים כי יזמו מהלך להטלת חרם על החברה אם לא תפסיק לשדר לאלתר  את המערכון הפוגע.

מיותר לציין ולהזכיר כי גם הרשות השנייה הסתייגה מהמערכון בגנות תושבי חברון היהודיים ויחסם אל הערבים. במכתב תשובה לתלונה בעניין מצד אגודת 'זכות הציבור לדעת  כתבה יו"ר מועצת הרשות השנייה, נורית דאבוש, "המערכון אודות מחאות 'משפחת המתנחלים היה מערכון בוטה, פוגע ומעליב ולטעמי לו נדרשתי לכך, טוב היה אילו לא שודר. יחד עם זאת חובה אמיתית הינה לזכור את גבולות ההתערבות של הרגולציה שחובה עליה לנהוג כמפקח ולא כצנזור", כתבה דאבוש.

הפורום המשפטי: להסיר לאלתר את המערכון המבזה

מנכ"ל הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, נחי אייל, שיגר בעקבות הכתבה מכתב למנכ"ל אלעל, חיים רומנו בדרישה כי יסיר את המערכון המבזה מטיסות החברה, "נדהמתי לשמוע כי במטוסי אל על מוקרן מערכון שאין להגדירו אלא כמערכון ארסי ואנטישמי מתוך תוכנית הטלוויזיה "ארץ נהדרת", ואשר עסק ב"מתנחלים". כותבי המערכון גייסו את כל הסטריאוטיפים המרושעים ביותר הקיימים נגד "המתנחלים", והצליחו לשבץ את כולם במערכון אחד", כותב אייל. 



"אין המדובר בסאטירה פוליטית חד-צדדית; לכך כבר הורגלנו, למרבה הצער. המדובר בהסתה מן הסוג השפל ביותר, שנועדה להטמיע בציבור את המסר, שלפיו "המתנחלים" הם רוצחים; "המתנחלים" מרוממים את שמו של רוצח ראש הממשלה; "המתנחלים" יורים בחיילים ; "המתנחלים" מנצלים, משפילים ומענים ערבים ולבסוף יורים בהם, וכך הלאה וכך הלאה.  אל על היתה חברת התעופה הלאומית שלנו. על כל חברה לכבד את לקוחותיה, קל וחומר אל על שרבים סבורים שהיא עדיין חברת תעופה לאומית. דומה כי אין מקום להרחיב על משמעות הצגת תעמולה ארסית ומכוערת כזו במטוסי החברה", מציין מנכ"ל הפורום.

"אבקשך להורות לאחראים על הענין להסיר מיד את המערכון המבזה. אל-על היא חברה המכבדת את נוסעיה וככזו בטוחני כי תפעל בהקדם להסיר את החרפה הפוגעת ברבים".