הרב אליהו שלזינגר רבה של שכונת גילה והאחראי כל מערכת הכשרות בירושלים מספר לערוץ 7 על ההכנות לקראת החג המתקרב, "המלאכה מרובה מאוד, צריך להכשיר בתי מלון ומסעדות, אם כי צריך לומר שהשנה כיון שיש רק שני ימי חול המועד ישנם פחות חנויות שהכשירו את עצמם והעדיפו להיות סגורים. החנויות שכן יקבלו את תעודת הכשרות של רבנות ירושלים יצרכו להיסגר 24 שעות לפני הכשרה ומדובר בתהליך לא פשוט".

הרב מספר על מבצע צבאי שיתחיל כבר ביום שני בבוקר, "המסעדות יוכשרו ביום שני בבוקר ושאר החנויות בבוקרו של יום שלישי, חלק מבתי המלון יוכשרו היום או מיד לאחר השבת".

לדבריו חשוב להזהר מזיופים, "על התעודה יהיה רשום הרבנות הראשית לירושלים כשר לפסח תשס"ט וחשוב לראות את התאריך והתוקף של התעודה. נלחמנו בתקופה האחרונה בתופעה של תעודת פקטיביות שנמכרו תמורת בצע כסף אבל חשוב לבדוק כל תעודה".

הרב שלזינגר אומר שלפי מנהג ירושלים אין כשרות של מהדרין בפסח, "זה מאוד קשה לתת כשרות מהדרין בפסח, אבל מה שכן חשוב לומר שמסעדות שכל השנה הם מהדרין אז גם בפסח הקפדנו איתם יותר ממסעדות שיש להם כל השנה תעודות כשרות רגילות, חייבנו אותם לשים מצה שמורה ולא רגילה וכמובן ללא קטניות, גם מסעדות רגילות שמכניסות קטניות צריכות לציין כמובן שיש שם קטניות".

הרב שלזינגר יוצא בקריאה להקפיד השנה בעיקר על קמחא דפסחא, " זה הדבר הכי נדרש שיש בשנה זו, קמחא דפסחא מצוה לעזור ולשמח לב של יתומים ואלמנות ושיהיה לכל בית ישראל חג כשר ושמח".