ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי סייר היום בישובי השומרון כאורחו של ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה. במהלך הסיור ביקר ח"כ בן ארי באזור התעשיה ברקן, בברוכין וברחלים, שם טעם מיינות השומרון ביקב בוטיק "טורא" .

לאחר מכן ביקר בנופי נחמיה, שם נפגש עם נציגי היישוב ושמע  סקירה על הרדיפות הממשלתיות כנגד המקום. מיד לאחר מכן המשיך לחוות גבעות עולם ברכס איתמר ולישוב איתמר עצמו, שם נפגש עם הצוות והתלמידים בפרוייקט קידום הנוער "מניפה" הפועל בישיבת "חיצים" במקום. בהמשך הסיור נפגש עם יו"ר ועד מתיישבי השומרון בני קצובר ועם ראש ישיבת ההסדר באלון מורה הרב אליקים לבנון. את הסיור סיים ח"כ בן ארי בביקור ביישוב הר ברכה, לאחריו נפגש עם תושבי חוות גלעד.

ח"כ בן ארי בדיר עיזים בגבעות עולם

בתום הסיור אמר ח"כ בן ארי, "מרגש לראות שההתיישבות בשומרון פורחת ותוססת בחינוך ובתעשיה. עצוב להיווכח ביד הזדונית המבקשת לקטוע את מהלך החיים ע"י הקפאת הבניה. אני קורא לראש הממשלה בנימין נתניהו להפסיק את מדיניות 'תחום המושב' - לבטל את האפליה וההתנכלות של ממשלת השמאל היוצאת, לשחרר לאלתר את הבניה בהתיישבות ולתקן את האיוולת של גירוש תושבי צפון השומרון, יש להחזיר את מגורשי חומש ושא-נור לבתיהם".

הסיור התקיים במסגרת מבצע סיורים מיוחד במהלכו ביקרו בשומרון כ-30 ח"כים ומועמדים ריאליים לכנסת ולחברות בממשלה.

הסיורים מתקיימים במתכונת "סיורי עומק" - לאורך יום שלם - וכוללים ביקורים בישובים ומאחזים, תצפיות בטחוניות ומפגשים עם אישים מרכזיים בשומרון, רבנים, ראשי ההתיישבות, נציגי מזכירויות הישובים  ופעילים נוספים.

במועצת שומרון מסבירים כי מטרת הסיורים היא לחשוף את חברי הכנסת והשרים העתידיים לעוולות הבניה ו"גזרות הספר הלבן" של ממשלת אולמרט-ברק-לבני על ישובי השומרון, כמו גם לאכיפה המפלה בנושא ה"מאחזים". מטרה נוספת ומשמעותית לקיום הסיורים הינה יצירת  הקשר האישי, הישיר והבלתי אמצעי עם  נבחרי הציבור העתידים לקבוע את מדיניות מדינת ישראל בכנסת ובממשלה מיד לאחר הבחירות.

במועצה מציינים כי לסיורים ניכרת השפעה דרמטית על המשתתפים בהם.  ולאחר יום שלם של סיור והכרות בלתי אמצעית עם הישובים בשומרון, כמו גם המפגשים על התושבים, מתבטאים האורחים בהתרגשות, הן באוזני מארחיהם והן בהודעות לתקשורת, ומבטיחים לסייע ככל יכולתם לבניין השומרון בתפקידיהם בכנסת ובממשלה הבאה.

עד עתה סיירו בשומרון כ-30 שרים וחברי כנסת מהמפלגות השונות.