היישוב הוקם לפני שמונה שנים בעקבות רצח גלעד זר קב"ט שומרון בידי ערבים. ביישוב גרות כיום עשר משפחות.
תושב הייישוב, אבי לזר, אמר הערב לערוץ 7 כי הצו הזכיר לתושבים שהמצב היום הוא לא פשוט, "ראינו שאין לממשלה בעיה להשמיד מאחזים ואנחנו יודעים שאנו בראש הרשימה". לזר מדגיש כי התושבים ממשיכים לבנות ולהרחיב, "לפני כמה ימים עשינו יציקה לשטח גדול ויש לנו עוד יציקות בתכנון. אנו מתרחבים לא פחות ואולי אפילו יותר. זה נותן לנו תמריץ להראות שהם משמידים ואנחנו בונים, אנו רוצים למנף את הבנייה גם בשביל התודעה הציבורית וגם כדי שזה ייתן לנו כוח".
לזר מבהיר "אם נגיע חלילה להריסה אנו מתכוונים להיאבק, אנחנו לא זזים ונילחם עד הסוף".
שר הביטחון, אהוד ברק התייחס בישיבת הממשלה לנושא המאחזים ואמר "יש 26 מאחזים בלתי חוקיים, שהוכרזו ע"י ועדת טליה ששון, כבר ממשלת שרון התחייבה לממשל האמריקאי לפנות אותם. אבל זה לא עניין בינינו לבין האמריקאים ולא בינינו לבין הפלסטינים, אלא קודם כל בינינו לבין עצמנו, זה עניין של שלטון החוק במדינה ומרות המדינה על אזרחיה".
"אנחנו פינינו שלושה מאחזים, הגענו להסדרה עם אחד (מיגרון) ולא אפשרנו להקים מאחזים נוספים. ב-22 המאחזים הנוספים צריך לטפל עכשיו בצורה אחראית ונכונה, קודם כל תוך מיצוי הסיכוי להידברות ואם אי אפשר, אז באופן חד-צדדי גם בשימוש בכוח", אמר ברק.
נזכיר כי ביום חמישי פינו כוחות הביטחון את המאחז מעוז אסתר הסמוך לכוכב השחר, בו מתגוררות באופן קבוע 5 משפחות עם ילדים וכעשרה רווקים. "מפנים את התושבים, מחרימים את המכוניות, והטרקטורים מתחילים להרוס את המבנים, ממש כואב הלב לראות את זה", סיפר עד ראייה לערוץ 7.