
ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) מפיץ בימים אלה מכתב ובו נקראים חברי הכנסת לפנות אל שר המשפטים בבקשה שימליץ בפני השופטת בייניש להשעות את חברותה מהועדה למינוי שופטים.
בן ארי מסביר כי "היוזמה החלה בעקבות קמפיין אגרסיבי חסר תקדים שיצא מלשכת הנשיאה עם פרסום מועמדותם של 4 שופטים חובשי כיפה לבית המשפט העליון. באורח חסר תקדים תקפו מקורביה של הנשיאה מספר שמות מתוך רשימת המועמדים כאשר עיקר החצים של מקורבי בייניש יצאו כנגד מועמדתו של השופט משה דרורי, שזוכה לתמיכה רחבה בקרב חבריו השופטים וקהילת עורכי הדין".
בשם מקורות משפטיים בכירים פורסם כי בלשכת הנשיאה התקבלו עשרות מכתבים זועמים נגד מועמדותו של שופט זה ואף היו אמירות נגד פסקי הדין שלו.
במכתב שהתבקשו חברי הכנסת לחתום עליו נכתב כי :"אכן מדהים, רק לפני יממה התפרסמה מועמדותו של השופט דרורי וכבר היום הנשיאה מקבלת עשרות פניות ללשכתה....יתרה מזאת, האם רק נגד השופט דרורי, קיבלה כבוד הנשיאה פניות שונות? האם לא התקבלו פניות אחרות כנגד שופטים אחרים שהשופטת בינייש דווקא חפצה ביקרם".
במכתב אף הועלתה ביקורת קשה כנגד השיטה להדליף מידע פנימי מהועדה למינוי שופטים."האם כך, אמורים להתנהל דיוני הועדה למינוי שופטים ? האם בצורה זו משפיעים על חברי הועדה לבחור בשופט אפלוני ולא בשופט אלמוני".
בסיום המכתב נטען כי "לפתע התבהר לנו שזה בדיוק מה שהשופטת בינייש מבקשת למנוע. כבוד הנשיאה כמו גם שופטים אחרים בבית המשפט העליון סבורים שבית המשפט העליון שייך לאבא שלהם (ראו הצהרותו של כבוד השופט חשין) ... השופטת בינייש כמו גם חבריה השופטים "הנאורים והליבראלים " רוצים אחדות דעים בעליון. הם לא רוצים שופטים דתיים, שופטים שאולי מצביעים למפלגה קצת יותר ימינה ממר"צ, הם לא רוצים שופטים עצמאיים, רק שופטים שיהיו ממדיים, מערכתיים ומיישרים קו".
בסיום המכתב מבקש השר מחברי הכנסת להמליץ בפני השופטת בייניש להשעות את חברותה בועדה.