
ועדת השרים לבחינת ההקלות לפלסטינים דנה אתמול (ד') באישור של ארבעה פרויקטים גדולים לרווחת האוכלוסייה הפלסטינית, כגון אזור התעשייה בבית לחם, פרויקט חקלאי ענק ביריחו, נהר הטבילה בנהר הירדן ואזור תעשייה בג'נין.
יורם אטינגר, לשעבר ציר ישראל בוושינגטון, אומר לערוץ 7 כי כל מי שמודאג מהבעיה הדמוגראפית חייב למנוע הקמה של פרויקטים כאלה "כל מי שמבין שהדמוגרפיה היא חלק חשוב במשוואת הביטחון הלאומי צריך להיות מודע לכך שגורם ההגירה של הפלשתינים הוא כבד משקל הרבה יותר מגורם הילודה. אם רוצים לפתח את הרוב היהודי ממערב לירדן, אז חייבים להבין שפרויקטים מעין אלה מעודדים את הגירה של פלסטינים אלינו דבר שעלול לסכן את הרוב היהודי בארץ".
לדבריו הפיתרון צריך להיות בדיוק הפוך ממה שממשלת ישראל עושה "צריך להקל על הגירה של ערבים אל מחוץ ליהודה ושומרון, למשל ע"י הקמה וטיפוח של אזורי תעסוקה מזרחית לנהר הירדן, בממלכה הירדנית. להקים שם אזורי תעשייה שיחייבו העסקה של לפחות 40 אחוזים מכוח האדם של הערבים שנמצאים ממערב לירדן".
אטינגר אומר כי בכל פעם שמדינת ישראל עודדה את הפלסטינים ההגירה לכיוון ירדן נפסקה ובמקום זה אלפי פלסטינים הציפו אותנו "עד לשנת 67 כל שנה עזבו את יהודה ושומרון לכיוון ירדן 30 אלף ערבים, מאז 67 בגלל שחיברנו אותם לתשתיות ההגירה הצטמצמה. מאז שנת 2000 בעקבות האינתיפאדה, זה האיץ פלסטינים רבים לעזוב את ישראל לכיוון ירדן, ב 2006 אחרי ניצחון החמאס ההגירה החוצה התגברה, גם העובדה שמחירי הנפט עלו ושיש ביקוש לכוח אדם פלסטיני במדינות המפרץ הפרסי, זה עוד יותר עודד אותם לעזוב אותנו".
הוא מציין כי אם רוצים לשמור על הרוב היהודי חייבים גם לדאוג לכך שישראל תמשיך לשלוט במעברים הבינלאומיים לאורך הירדן "המגמה של הגירה לירדן או למדינות ערב אחרות, תורמת מאוד לביטחון הלאומי שלנו וזה בעזרת ביצורו של הרוב היהודי בארץ. כיום בין הנהר לבין הים כולל עזה יש 60 אחוזים רוב יהודי, לא כולל עזה, זה עומד על 67 אחוזים, וכל עוד אנחנו שולטים על המעברים הבינלאומיים לאורך הירדן אז הדמוגרפיה תאיר לנו פנים, ביום שבו ישראל תעביר את השליטה על המעברים לגופים אחרים בינלאומיים או לפלסטינים, אנחנו חייבים לדעת שמה שיקרה כאן זה כניסה של מיליון פלסטינים שיגיעו ליהודה ושומרון ולא בגלל מניעים כלכליים רחבי טווח אלא בגלל כספים שהם יקבלו בתמורה מארגוני הטרור, זה יהרוס את הרוב היהודי ביהודה ושומרון ובאופן אוטומטי תהיה זליגה גם לתחומי הקו הירוק".