גם ח"כ בן ארי מצטרף
גם ח"כ בן ארי מצטרףצילום: פלאש 90

ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד לאומי) השיב בחיוב לפנייתו של ח"כ אופיר פינס (העבודה) בדבר הצטרפות לשדולה לטיפול במאחזים הבלתי חוקיים.

ח"כ פינס שיגר מכתב לחברי הכנסת בו הוא מזמין אותם להצטרף לשדולה לפינוי מאחזים בלתי חוקים בכנסת ה-18. "כיום קיימים למעלה מ-100 מאחזים בלתי חוקיים אשר מהווים אות קין על הדמוקרטיה הישראלית, בכל הקשור לשלטון החוק והמנהל התקין ביהודה ושומרון, פוגעים במאמצי ישראל להגיע להסדר מדיני עם הרשות הפלשתינית, גורמים לה מבוכה רבה בזירה הבין לאומית  ולמשבר אדיר ביחסינו עם ארה"ב".

"בשנים האחרונות המאחזים הבלתי חוקיים מהווים מוקד בלתי פוסק של אלימות פיזית ומילולית בלתי נסבלת כלפי צה"ל ומשטרת

ישראל כמו גם כלפי אזרחים פלשתינאים. ממשלת ישראל התחייבה לפנות את כל המאחזים אך עד כה גררה רגליים וכמעט ולא פעלה

לפינוי מאחזים אלה".

"השדולה תפעל למעקב אחר התפשטות והתבססות המאחזים, להעלאת המודעות בציבור ובכנסת לתופעה, ולעידוד הממשלה לנקוט בצעדים נחושים כדי להצר את צעדיהם של המאחזים הבלתי חוקיים ולפנותם. עם תחילת עבודתה של השדולה נקיים דיון בסדרי

 עבודתה בהשתתפות כל חברי וחברות הכנסת שיצטרפו אליה" כת בח"כ פינס לח"כים.

בתשובתו כתב ח"כ בן ארי לח"כ פינס "אשמח להצטרף לשדולה לפינוי מאחזים בלתי חוקיים. אכן בעיית הבנייה הבלתי חוקית הפכה למכת מדינה הן בתחומי הקו הירוק ( אום אל פחם, רהט, צומת שוקת, סביב ירוחם, דימונה, וכו...) והן ביהודה ושומרון משתלטים על אדמות רבות , מקימים מבנים הסמוכים לכבישים ובונים בכל מקום ואין פוצה פה ומצפצף".

"העם היהודי מחוייב לצו הדורות לשמור על אדמות  הלאום. אזלת היד שמגלה משטרת ישראל והמערכת המשפט, לגבי הבנייה הבלתי חוקית במגזר הערבי והבדואי מסכנת את עתיד העם היהודי בארצו. הבעייה הדמוגרפית הפכה להיות בעיה גיאוגרפית ולכן אני מברך על יוזמתך הברוכה לטיפול במאחזים הבלתי חוקיים".

"בידי נתונים על עשרות אלפי יחידות דיור שנבנו במזרח ירושלים על הרכסים החולשים ביהודה ושומרון , השתלטות מאסיבית על

 אדמות הנגב, אשר על כן אשמח לקחת חלק פעיל בשדולה ואבקש להתעדכן בכל דיון שתערוך בעניין", כתב ח"כ בן ארי.