
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הבוקר בפתח ישיבת הממשלה לפירסומים לפיהם ארה"ב ביקשה מישראל להפסיק לבנות במזרח ירושלים. לדבריו, "ירושלים היא בירת ישראל הנצחית והריבונות בה איננה ניתנת לערעור".
"לאחר שראיתי את הכותרות בעיתונים בנושא ירושלים, אני מבקש להדגיש שירושלים המאוחדת היא בירת ישראל ובירת העם היהודי והריבונות בה איננה ניתנת לערעור. פירוש הדבר שהתושבים יכולים לרכוש דירות בכל חלקי העיר", אמר נתניהו.
"לאחר שראיתי את הכותרות בעיתונים בנושא ירושלים, אני מבקש להדגיש שירושלים המאוחדת היא בירת ישראל ובירת העם היהודי והריבונות בה איננה ניתנת לערעור. פירוש הדבר שהתושבים יכולים לרכוש דירות בכל חלקי העיר", אמר נתניהו.
לדבריו, "מאות דירות במערב העיר נרכשו על ידי ערבים ולא התערבנו. אין איסור על תושבים ערבים לקנות דירות במערב העיר ואין איסור על תושביה היהודים של העיר לקנות או לבנות דירות במזרח העיר. זו המדיניות של עיר פתוחה שאינה מחולקת. איננו יכולים לקבל את הרעיון שליהודים לא תהיה זכות לקנות דירות דווקא בירושלים. אני רק מתאר לעצמי מה היה קורה אילו לא היו יכולים לקנות דירות ביו יורק או בלונדון. היתה קמה זעקה עולמית. זו היתה מדיניות ישראל וזו מדיניות הממשלה הנוכחית".
שר החוץ, אביגדור ליברמן, התייחס הבוקר (ראשון) לדרישתה של ארה"ב ואמר "העניין נראה לי תמוה. אלפי משפחות ערביות בונות בתים בירושלים בשכונות נווה יעקב והגבעה הצרפתית ומעולם לא שמעתי הערה בעניין מארצות הברית או מאירופה. אני משתדל להיות עדין: זה יהיה מוזר מאוד אם דווקא בירושלים נפלה יהודים לרעה, במיוחד לנוכח העובדה שלא מדובר במקום מבודד. זהו לב ליבה של העיר קרוב לקריית הממשלה ולמטה הארצי".
סגן ראש הממשלה, אלי ישי, הגיב ואמר כי "אני מבין שלממשל האמריקני יש מדיניות אבל אין גוף בעולם שיכול לעצור את הבנייה בירושלים. בוודאי כאשר לאדם הבונה יש את כל האישורים הנדרשים".
"אני בטוח שהאמריקנים יבינו כאשר יוסבר להם שהבנייה שם היא על פי חוק. בירושלים בונים – אין מושג כזה שלא בונים בירושלים".
