ערב פתיחת הועידה בבית לחם פרסם העיתון "אל-קודס" את דבריו של מרוואן ברגותי, ראש פתח באיו"ש, המרצה עונש מאסר עולם על רצח ישראלים ואשר שמו מוזכר כמועמד מוביל להחליף את אבו מאזן כמנהיג פתח והרשות הפלסטינית.
ברגותי, המוסיף לבסס את מעמדו כמנהיג הבלתי מעורער של פתח', קרא למתכנסים ללמוד מלקחי העבר ולדון באופן פתוח וכן בכישלונות ובמחדלים של הארגון מבלי להיכנס לחשבונות אישיים ואינטרסים צרים.
בתגובה לדברים אומר ח"כ דני דנון בראיון לערוץ 7 כי העובדה שישראל נותנת לברגותי לשטוח את משנתו מתוך חומות בית הכלא היא "פארסה של ממש", כלשונו, "זה ממש לא יאומן שברגותי מתקשר מתוך הכלא וזה חלק מהתופעה הקשה ששרות בתי הסוהר במקום לשלוט על האסירים הביטחוניים הוא נשלט על ידם. המחבלים האלה זוכים ליחס של וי אי פי, הם עושים תארים אקדמיים בכלא וזוכים לתנאים מופלגים, האסירים היהודים כבר כתבו בעבר כי יש הבדלים עצומים בין אסיר יהודי לאסיר של החמאס שהם מקבלים יחס ואוכל טובים יותר, הם חיים ממש בקייטנה ועוד מקבלים תקציב על כך. את ברגותי מבקרים מדי שבוע חברי כנסת גם ממרץ, ויש כאלה שמשום מה חושבים שצריך לטפח את ברגותי כמו אותה טעות שנעשתה עם ערפאת כאילו הוא יוכל להנהיג את הפלסטינים לעידן של שלום".
דנון ציין כי העובדה שח"כים הגיעו לוועידה של הפתח' היא ביזיון, "זו בושה. אבל האמת שזה ממש לא מפתיע שאותם ח"כים במקום להיות משרתי הציבור של הערבים בישראל הופכים להיות משרתים של הפלסטינים, לא מעניין אותם האינטרסים של הערבים בישראל אלא מה שחשוב להם זה העם הפלסטינים, הם נוסעים ברכבים של כנסת ישראל ומשתמשים בפלאפונים על חשבון משלם המיסים והכול כדי לפעול נגד האינטרסים של מדינת ישראל. אני מתבייש בכך ואני לא אתפלא אם מה שקרה עם עזמי בשארה יחזור על עצמו גם פה, צריך להפסיק עם התסמונת הזאת של חברי כנסת שבמקום לדאוג לאינטרסים של תושבי מדינת ישראל דואגים לעם הפלסטיני, הם מנצלים את החסינות שלהם כדי להגיע לוועידה בבית לחם, צריכים לעשות הכול כדי להוציא את הח"כים האלה מהכנסת ולהתחיל לעשות פה סדר. לא ייתכן שחברי כנסת ידברו בעד שוביו של גלעד שליט ובעד אחמדיניג'אד וימשיכו לכהן כח"כים".