
ערוץ הטלוויזיה "אל-ערביה" מדווח (5 באוקטובר 2009) בהסתמכו על מקורות דיפלומטיים מערביים, כי בתחילת אוגוסט השנה התקיימה פגישה בשוויץ בין אישים המקורבים לחמאס לבין אישים ישראלים. בפגישה נטלו חלק מוסטפא לידאווי לשעבר חבר הלשכה המדינית של חמאס, אוסאמה אבו רשיד ואשרף אל-נובאני מארה"ב.
מארגן הפגישה ווליאם מוריס שלח הזמנה לאחמד יוסוף, היועץ המדיני של ממשלת חמאס ולראזי חמד הדובר לשעבר של ממשלה זו, אך הם סירבו ויוסוף הציע את שמותיהם של לידאווי, אבו רשיד ואל-נובאני בהיותם מזוהים עם חמאס. מהצד הישראלי השתתפו בפגישה, ע"פ המקורות האירופיים, השר לשעבר אפרים סנה וגלעד שר, לשעבר מנהל לשכתו של רה"מ אהוד ברק.
ע"פ הדיווח המפגש הזה היה המשך לסדרת סדנאות שיזם משרד החוץ של שוויץ שיצרו בשנתיים האחרונות הזדמנויות למפגשים בין אישים ישראלים לפלסטינים ובאחת מהן נטל חלק דני יתום ראש מוסד לשעבר.
בשיחה עם "אל-ערביה הכחיש אחמד יוסוף, כי אישים המייצגים את חמאס השתתפו בפגישה בשוויץ וחזר והדגיש כי חמאס אוסר על אנשיו ליטול חלק במפגשים עם ישראלים. "אכן הייתה פגישה בשוויץ שנדונו בה מספר נושאים הקשורים לשלום במזרח התיכון, ובכלל זה איראן ועיראק וכן בהקשרים הנוגעים לבעיה הפלסטינית, ואולם אישים מחמאס לא השתתפו בה", אמר יוסוף.