אנשי מפלגת האיחוד הלאומי צפויים להיפגש בימים הקרובים עם אנשי "הבית היהודי" בנסיון לאחד את שתי המפלגות כבר בכנסת הזו. כך הודיע אחה"צ (שלישי) יו"ר האיחוד הלאומי בכנס מנהלי מוסדות הציונות הדתית הנערך ברמת גן.
יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב (כצל'ה) כץ שהשתתף בפאנל אמר בתחילת הדיון לערוץ 7, "מנהלי המוסדות הם המנהיגים והמובילים, הציבור הדתי לאומי מחולל מהפכה בציבוריות הישראלית והוא עמוד השדרה של החברה הישראלית. הוא הציבור היחידי שמעורב בכל התפקידים שמדינת ישראל מתמודדת איתם, ולמנהלים ולמחנכים יש אחריות מרכזית בעניין , אנחנו נושאים היום בפועל בתחום החינוכי, הצבאי וההתיישבותי, אנחנו הציבור המרכזי בתחום הפוליטי אנחנו נגררים מאחורה וזאת בגלל העובדה שלא השכלנו ללכת ביחד".
כצל'ה הוסיף "מאז שנבחרתי אני פועל ומקדיש את כל כולי לאחדות המחנה בחיבור שבין האיחוד הלאומי לבית היהודי, הדברים מתקדמים וכבר בימים הקרובים תתקיים פגישה בין שתי המפלגות ואני חושב שהאיחוד הלאומי והבית היהודי יהיו ביחד וזה יהווה בסיס להמראה להחזיר לציבור שלנו את הכוח הפוליטי, עלינו לשאוף להיות מובילים להיות שרי ביטחון ואוצר וגם לתפוס את ראשות הממשלה", אמר והוסיף "זה דור של מהפכות ועלינו מוטלת המלאכה, ואחת המהפכות שאנחנו חייבים לעשות זה בתחום הפוליטי אנחנו צריכים להיות אלו שמנהלים את המדינה, וזה תלוי בכולנו".
יו"ר "הבית היהודי" הרב פרופ' השר דניאל הרשקוביץ קרא בדיון אף הוא לאחדות בין שתי המפלגות, "לא היה פעם אחת בהיסטוריה הפוליטית של הימין בישראל שפילוג או כמה ראשים סייעו לאתגרים העומדים על הפרק אלא רק הזיקו ופגעו", הדגיש השר.
חברי הכנסת אריה אלדד ומיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) הגיבו לדבריו של יו"ר סיעת האיחוד הלאומי יעקב כץ בדבר איחוד עם המפד"ל, "ההצעה לא נדונה בסיעה ובוודאי שלא התקבלה שום החלטה בעניין. לפני שפונים למפלגות אחרות יש להמשיך ולשמור על אחדות סיעת האיחוד הלאומי".
ח"כ יעקב כץ הגיב לדברים ואמר "אנחנו נשמח מאוד לצרף לאיחוד העתידי של המפלגות הדתיות גם את הסיעות הנוספות של האיחוד הלאומי - התקווה וארץ ישראל שלנו".
