שר החוץ הנורווגי נפגש עם בכיר פלס' בירושלים

פגישה מדינית נערכה בין שר החוץ הנורווגי וראש לשכת אבו מאזן, בירושלים. הפלשתינים לשר הנורווגי: לעצם הפגישה בירושלים יש משמעות.
פרסום ראשון: 19/01/10, 19:53
חגי הוברמן

פלאש 90

נציגים של הרשות הפלסטינית קיימו אתמול, יום שני, פגישה רשמית עם שר החוץ של נורבגיה, יונאס גר סטורה, במתחם "אוגוסטה ויקטוריה", בהר הזיתים שבמזרח ירושלים.

השר האורח נועד עם ראש לשכתו של אבו-מאזן, רפיק אל-חוסייני, ועם האחראי על תיק ירושלים ברשות, אחמד אל-רווידי. "המדינה הפלסטינית ללא ירושלים, אין לה משמעות, וירושלים היא עיר כבושה" אמר חוסייני שהירך את השר הנורבגי על הפגישה במזרח העיר.

אחמד אל-רויידי, אמר כי עצם קיום הפגישה בירושלים יש לה משמעות מדינית רצינית. הוא הציג בפני השר מפות ותוכניות ישראליות להשתלטות על העיר וייהודה.

השר הנורווגי הודיע כי ארצו מתנגדת להתנחלויות בעיר, וגם מגנה את מדיניות הריסת הבתים ומדיניות ישראל בעיר כי מדובר בשטח כבוש "ארצי תמשיך לתמוך בתהליך השלום וברשות הפלסטינית והתמיכה במוסדות הפלסטינים בעיר" - אמר.

ככל הידוע זו הייתה הפגישה הרשמית הראשונה בין נציגים של הרשות הפלסטינית לבין נציגי ממשלה זרה שנערכה בירושלים, מאז סגירתו של "האוריינט האוס" על ידי ישראל בראשית אינתפיאדת אל-אקצה, בשנת 2001.

בעיריית ירושלים זועמים על קיום הפגישות הרשמיות: סגן ראש העירייה, דוד הדרי מהמפד"ל, אמר כי "מדובר בפגיעה חמורה בריבונותה של מדינת ישראל ובשלמותה של ירושלים, זו פשוט בושה וחרפה. השר המכובד לא היה מעז להיפגש עם אויבי השלטון באף מדינה מתוקנת".

בכינוס חירום שערך בלשכתו, אמר הדרי כי "הרשות הפלסטינית מבקשת להראות לעולם שראש הממשלה נתניהו ויתר למעשה על ירושלים". הדרי הוסיף ואמר "לא יתכן שממשלת ישראל תאפשר לרשות הפלסטינית לנהוג בירושלים כבירתה. בכוונתנו לעמוד על המשמר ולא לאפשר פעילות פלסטינית בירושלים כפי שהיה עד סגירתו של האוריינט האוס, בתחילת אינתיפאדת אל-אקצא בשנת 2001".

חבר מועצת עיריית הבירה, אלישע פלג, קרא למנוע מפגשים כאלה בעתיד ואמר: "הפגישה הזו פוגעת בריבונות ישראל ומציגה בפני העולם מצג שווא, לפיו ממשלת נתניהו ויתרה על ירושלים".

כזכור, לפני כעשר שנים נסגר ה"אוריינט האוס", במזרח ירושלים, לאחר ששימש כמוקד לפעילות דיפלומטית של בכירי הרשות הפלסטינית, ולאחר שגורמי ביטחון ישראלים גילו כי במקום מתקיימת במקביל פעילות שעשויה לסכן את בטחונה של ישראל.