תנועת 'אם תרצו' פתחה הערב (מוצאי שבת) במאבק ציבורי נגד "הקרן החדשה לישראל" בראשות נעמי חזן לקראת פרסום דו"ח צה"ל בנושא עלילות "פשעי המלחמה" במבצע "עופרת יצוקה".

המפגינים שהגיעו לביתה של חזן ברחוב החרוצים בשכונת תלפיות חופשו לאנשי חמאס וקראו קריאות "תמיכה" בנעמי חזן ובפעילות הקרן שהביאה לדו"ח גולדסטון ולפגיעה בצה"ל.

העיתון "מעריב" דיווח השבת על מחקר חדש המגלה כי 92 אחוז מהציטוטים המרשיעים בדוח האו"ם הגיעו דרך 16 ארגונים ישראליים, שרובם נתמכים ע"י הקרן החדשה לישראל.

הקרן החדשה לישראל, כך על פי "אם תרצו", בעצם פמפמה ומימנה, בעקיפין, את פעילותה של ועדת גולדסטון ואת הדוח הקטלני שניפקה. גולדסטון הכפיש, והארגונים הללו סיפקו לו את האסמכתאות. מדובר גם בהטפה להקמת ועדת חקירה של האו"ם לפני (הקמתה), באספקת חומרים מרשיעים במהלך העבודה, ובשבחים וליבוי האש אחריה, נכתב במעריב.



כל זאת, כאמור, תוך הסתייעות במיליוני דולרים, כספים שהקרן החדשה לישראל מעבירה לאותם ארגונים ישראלים פוסט-ציוניים מדי שנה.