
מראד נמר, בן 25 תושב ירושלים מצור באהר, ומראד כמאל, בן 24, תושב ירושלים מואדי ג'וז בעלי תעודות זהות ישראליות נעצרו ב-3 ינואר 2010 בתחנה המרכזית בבאר שבע. מאמון נמר, ירושלמי נוסף שעלה כקשור בפעילות החוליה נעצר בהמשך ובחקירותיו הוזם החשד כי היה מודע לפעילותם הביטחונית. במדיה מחשבית שנתפסה בעת מעצרם של מראד כמאל ומראד נמר נמצאו פרטי מודיעין רבים שאספו על יעדים שונים בשטחי ישראל – למטרות ביצוע פיגועים. במהלך חקירתם עלה כי השניים גויסו על ידי מפקדת חמא"ס בחו"ל במהלך לימודיהם ועבודתם בירדן ובדובאי. עם חזרתם ארצה החלו לאסוף מודיעין שכלל צילומים ורישומים של אתרים פוטנציאליים לפיגוע ביניהם התחנה המרכזית בירושלים, קניון מלחה בירושלים, התחנה המרכזית בבאר שבע, אזור המלונות וחוף הים בתל אביב, תחנות אוטובוס מרכזיות בירושלים ובמבשרת, וכן אזור בסיס תל השומר שם מתרכזים חיילים רבים.
מראד נמר למד הנדסה בירדן בין השנים 2003-2007 ובמהלך 2007 גויס שם לחמא"ס הצבאי. כחלק מגיוסו נסע מראד נמר לפגישות עם נציגי חמא"ס בסעודיה. באותה השנה גייס מראד נמר לפעילות חמא"ס את מראד כמאל, אשר למד באותה התקופה רוקחות באוניברסיטה בירדן.
בשנת 2008 עבר מראד נמר לדובאי שם עבד כמהנדס ובמהלך תקופה זו המשיך בפגישות עם גורמי חמא"ס בחו"ל, בין היתר גם בתורכיה.
מראד נמר ומראד כמאל חזרו לארץ במהלך 2009 ועם חזרתם החלו במילוי המשימה שניתנה להם על ידי פעילי מפקדת חמא"ס בחו"ל – לאסוף מודיעין על אתרים בישראל. השניים נסעו ברחבי הארץ במטרה לחפש מקומות הומי אדם תוך ביצוע עבודה מדוקדקת שכללה צילומי סטילס והסרטה והכנת מפות ותרשימים של קניונים (בתחנה המרכזית ובקניון מלחה בירושלים). כמו כן השניים בדקו בכל אתר כמה יהודים וחיילים נמצאים ואף רשמו את סידורי האבטחה במקומות השונים. את המודיעין שאספו תיעדו השניים על גבי דיסק און קי והיו אמורים להעביר את המידע לנציגי המפקדה בחו"ל. בנוסף השניים היו אמורים לקבל ממפעיליהם בחו"ל אמצעי לחימה וחומרי נפץ, לצורך כך הפעילים איתרו באזור הסטף מערה אותה הרחיבו וציידו לטובת קליטה והסתרה של אמצעי לחימה. השניים נעצרו כאמור ב-3 בינואר 2010 לאחר שעלה החשד כי השניים מתכננים לבצע פיגוע.
חשוב להבהיר כי חברי החוליה עשו שימוש בזכויותיהם כבעלי תיעוד ישראלי לטובת איסוף המודיעין ואיתור נקודות החולשה של האבטחה במקומות הומי אדם בישראל. כמו כן, פרשה זו מצביעה פעם נוספת על המאמצים של ארגוני הטרור ובכלל זה חמא"ס לגיוס סטודנטים, בדגש על אלה המתמחים בכימיה ובהנדסה, לפעילות צבאית.
כתבי אישום נגד השניים יוגשו היום – 1/2/10 בבית המשפט המחוזי בירושלים בגין מגע עם סוכן חוץ, חברות בארגון טרור, סיוע לאויב במלחמה וריגול.
