חברת הכנסת חנין זועבי
חברת הכנסת חנין זועבי

שמונה אנשי מג"ב ומשטרה נפצעו באורח קל בהפגנות האלימות שהחלו הבוקר. הפלסטינים דיווחו על כ-50 פצועים מירי כדורי גומי ואמצעים נוספים לפיזור הפגנות.

חברת הכנסת חנין זועבי, החברה במפלגת ברית לאומית דמוקרטית- בל"ד, השתתפה בצעדת המחאה שארגנה ועדת המעקב העליונה בירושלים וחברון (16 במרץ 2010) במחאה על מה שהוגדר כ"מדיניות הכיבוש וייהוד שתי הערים".

בהודעה לתקשורת שפרסמה מאשימה זועבי את ישראל כמי ש"בודקת את סף הסיבולת הפלסטינית והבינ"ל באמצעות מדיניות הייהוד והכיבוש האלימה שנוקטת בירושלים: אכלוס יהודי מאסיבי במזרח העיר ובשכונות הערביות, הריסת בתים, גירוש פלסטינים מבתיהם, שלילת תעודות זהות, דיכוי הפגנות, מעצרים לתושבים, התנכלויות לפעילי זכויות אדם".

זועבי מגדירה רואה במדיניות זו מהלך מכוון לסילוקה של האוכלוסיה הערבית מירושלים ועילה מובנת למעשי אלימות מצד הפלסטינים. " מדיניות זו אינה פחות מאשר טיהור אתני, והיא מהווה מניע חזק ביותר לפתיחת אינתיפאדה שלישית, יותר מאשר ביקורו של שרון במסגד אלאקצא", אמרה זועבי. לדבריה, "כנראה שהעמדה הערבית והפלסטינית הרשמית שלחה לישראל מסר שגוי: שהפלסטינים לא יאבקו למען חירותם וזכויותיהם, ושהאינתיפאדות הן חלק מההיסטוריה. זוהי הנחה שגויה שכן המשך התוקפנות והכיבוש בירושלים הופך את האינתיפאדה לצעד בלתי נמנע".

זועבי הפנתה קריאה ישירה לממשלת ישראל להרגיע את המצב המתוח בירושלים. " אני פונה לממשלה ומזהירה מפני התלקחות שתבעיר את השטח ותגרור את האזור לעימות אלים. לא נעמוד דום מול רמיסת זכויותיו של העם הפלסטיני בכלל ושל תושבי ירושלים בפרט". ככל הידוע לא הפנתה חה"כ זועבי קריאה דומה להנהגה הפלסטינית או לציבור הפלסטיני להימנע ממעשי אלימות.