
חבר הכנסת וראש סיעת רע"מ תע"ל, איבראהים צרצור, חוזר ומאשים את ישראל בכוונה להרוס את מסגד אל-אקצה כדי להקים את בית המקדש וטוען, כי ירושלים הינה אסלאמית בלבד, ליהודים כל חלק ונחלה בה ועל המוסלמים חלה החובה לשחררה מידיהם.
בהודעה לתקשורת כותב חה"כ צרצור, כי "הכיבוש הישראלי" מנסה לקבוע עובדות בשטח ב"ירושלים המזרחית הכבושה" על מנת להשיג שתי מטרות אסטרטגיות: שמירה על הרוב היהודי ומניעת חלוקתה של העיר. כדי להשיג יעדים אלה, מציין צרצור, ישראל מוציאה לפועל "תוכנית שטנית" בשיתוף פעולה עם "ארגונים יהודיים קיצוניים", תוך שהיא מתעלמת מהחוק הבינלאומי ובנצלה את אזלת היד של העולם הערבי והאסלאמי.
צרצור אופטימי לגבי הפיכתה בעתיד של ירושלים לערבית ואסלאמית. "ועם זאת שאנו מאמינים, כי העתיד שייך לירושלים הערבית והאסלאמית ולמסגד שלנו אל-אקצה המבורך, ולמרות שאנו מדגישים תמיד כי כל פעולות ישראל לא ישנו לעולם את העובדה שירושלים הינה רכוש מוחלט של הפלסטינים, הערבים והמוסלמים ואין ליהודים זכות ולו על שעל שלה, אנו מטילים על האומה (האסלאמית) כולה את האחריות הגנה על ירושלים ומסגד אל-אקצה", ציין שצרצור שהדגיש, כי "ירושלים אינה סוגיה של נדל"ן, אלא עניין של דת ואמונה".