משטרת ישראל לא מצאה בחקירה הראשונית סימנים להצתה של המסגד בלובן אל-שרקיה באיו"ש וההערכה מתמקדת כעת באפשרות של שריפה בשל קצר חשמלי. סוכנות הידיעות הפלסטינית "וואפא" ממשיכה להאשים את "המתנחלים" באחריות לשריפה. בהודעה רשמית שפרסמה (4 במאי 2010) דיווחה סוכנות "וופא" על האירוע באופן הבא:



"מתנחלים הציתו לפנות בוקר את המסגד המרכזי בכפר אל-לובן אל-שרקיה מדרום לשכם בגדה המערבית. מאג'ד דרארמה, ראש ועדת הפיתוח במסגד, אמר: 'התושבים שמעו קול של מכוניות באזור המסגד בסביבות השעה שלוש ושלושים בבוקר. האימאם של המסגד בעת שהלך לקרוא לתפילת הבוקר מצא שהאש כילתה לחלוטין את המסגד והוא קרא לעזרה מהתושבים אשר הגיעו מיד'. הוא הוסיף: ' לאחר חצי שעה הצליחו הצעירים להיכנס למסגד ולכבות את השריפה. אנו מאשימים את המתנחלים'. הוא ציין, כי הכפר אל-לובן אל-שרקיה היה ליעד למתקפה של המתנחלים יותר מפעם אחת ע"י שריפת שדות וקטיעת עצים.



רסאן דגלס, האחראי על נושא ההתנחלות בצפון הגדה המערבית אמר, כי 'לנגד עינינו הייתה שריפה של ממש, ולפי העדויות ספרי הקוראן נאספו בפינה של המסגד והם הוצתו, ועניין זה מעלה שאלה גדולה והיא: למי יש אינטרס לשרוף את ספרי הקוראן?'



יש לציין, כי המסגד נבנה בשנת 1977 ושטחו 250 מ"ר. תושבים רבים בכפר, המוקפת במספר התנחלויות, הדגישו כי המתנחלים הם אלה שהציתו את המסגד, שהוא היחיד הקיים בכפר בנוסף למסגד אחר הנמצא בבניה. מספר כפרים היו נתונים בתקופה האחרונה לשריפת מסגדיהם בידי המתנחלים כמו בחווארה וביאסוף ובאותו דרך שבה בוצת המסגד של אל-לובן אל-שרקיה. אמש המתנחלים ביצעו המתנחלים פעולות של השחתה וחישוף אדמות חקלאיות  סמוך לכפר בורין.



עדי ראיה מהכפר אל-לובן, שביקרו במסגד השרוף, אמרו כי השריפה כילתה את כל תכולת המסגד ואפילו את מזגני האוויר והברזל הותך. אגף יחסי הציבור במנהלת הכללית של ההגנה האזרחית מסרה, כי צוותי כיבוי האש של המנהלת הוזעקו לאחר שקיבלו הודעה מראש המועצה של הכפר אל-לובן אל-שרקיה מדרום לשכם בדבר שריפה במסגד במרכז הכפר, וכאשר הצוות הגיע בסביבות השעה ארבע בבוקר האש בערה בתוך המסגד והוא החל לכבות את האש.  



תושבי הכפר האנשים הגרים בסמוך למסגד ציינו, כי בסביבות השעה 03:15 הם התעוררו לקולות של חורבן והרס ותנועה לא שגרתית של כלי רכב לשעה זו, ותוך רגעים ספורים האש יצאה מהמסגד של  הכפר.



ההגנה האזרחית ציטטה דברים של תושבי הכפר אשר ראו כלי רכב ישראלים ומתנחלים אשר גרמו להרס בכפר ובמסגד מאז לפנות בוקר. צוות כיבוי האש מסר, כי הנזקים כללו שריפה כליל של תכולת המסגד, שטיח בגודל של 450 מ"ר, 8 מזגני אוויר, 7 מאווררים ויותר מחמישים ספקי קוראן, וכן סדק בקירות ובתקרה, נפילת אריחי קרמיקה והרס מוחלט של מערכת החשמל.



הדובר הרשמי של מחוז שכם גינה את השריפה שביצעו מתנחלים במסגד בכפר אל-לובן אל-שרקיה המוקף ע"י ארבע התנחלויות ישראליות. הדובר ציין, כי ההתקפה הפושעת הזו שביצעו כנופיות המתנחלים בכפר אל-לובן אינה נבדלת מסדרת התקפות אשר ביצעו אותן כנופיות במספר כפרים במחוז ועדיין מבצעים על בסיס יומי והם פגעו ברכוש של התושבים, השטחים החקלאיים שלהם, עצי הפרי ובפרט עצי הזית, וכן בבתים, בבתי הקברות, באתרים הדתיים וגם במסגדים בנוסף לפציעת מספר תושבים באש שנורתה ע"י מתנחלים.



הדובר הוסיף, כי ההתקפות האלה שמבצעים המתנחלים במחוז שכם ובשאר מחוזות המולדת החריפו באופן חמור והן לא היו מגיעות לרמה זו לולא התמיכה הפוליטית הגלויה שמקבלים המתנחלים ממשלת ישראל הימנית הנמצאת איתם בקואליציה, התעלמות כוחות הצבא הישראלי ואי מילוי חובתו להרתיע את המתנחלים באופן מעשי מלהמשיך בפעולותיהם התוקפניות.



הדובר סיכם את דבריו באומרו, כי לאור המצב המסוכן והמשך ההפרה הבוטה של החוק הבינלאומי ההומניטרי ע"י המתנחלים וכוחות הכיבוש, אנו דורשים מהמוסדות הבינלאומיים, הקוורטט, מועצת הביטחון של האו"ם והמזכיר הכללי של האו"ם להתערב ולספק הגנה בינלאומית לאדמות הפלסטיניות כדי למנוע הישנות של התקפות כאלה המפרות השכם והערב ובגלוי את החוק הבינלאומי ההומניטרי".