
בכנס ראשון מאז ההפסד בהצבעה במרכז הליכוד יעלה היום (א') יו"ר חטיבת מנהיגות יהודית בליכוד משה פייגלין את שאלת היכולת להשפיע בתוך הליכוד לנוכח מה שהוא מגדיר כשלטון היחיד הבלתי דמוקרטי של נתניהו במפלגה. ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם פייגלין שהקפיד לומר מיד בפתח דבריו שאין מדובר בדיון על סוף דרכה של החטיבה שכן הוא אינו מתייאש, אך עם זאת יש לבחון את מידת היכולת המעשית להשפיע בתנועה למי שאינו מצדד בעמדותיו של ראש הממשלה.
"ההתלבטות היא האם יש דבר כזה שנקרא ליכוד אחרי שנתניהו הפך אותו למכשיר ההנהגה הפרטי שלו, לאחר שבוטלו ההליכים הדמוקרטיים של המשפלגה ולאחר החיבור בין בית המשפט העליון לנתניהו, חיבור שאיפשר את הסרת שמי מרשימת המועמדים בניגוד לרצון המתפקדים. האם הליכוד לא הפך למפלגת איש אחד כמו 'ישראל ביתנו' והאם ניתן לפעול בו".
פייגלין קובע כי הלבטים אינם פשוטים שכן אל מול שיקולים אלה שלכאורה משמעם הוא נטישת הליכוד קיימת גם התחושה ש"נתניהו הוא תופעה חולפת", ועל כן לכאורה יש מקום לעול לקראת היום שאחרי נתניהו.
בדבריו מציין פייגלין כי החטיבה בראשותו הגיעה ללא מעט הישגים בעיצוב דמותו של הליכוד וקביעת דרכו. בהקשר זה הוא מזכיר את הלחץ בו היה נתון נתניהו לפני ההצבעה במרכז הליכוד, לחץ שהוביל אותו לכנס את ועדת התכנון בירושלים כדי להוכיח בניה בעיר ובמקביל לשגר הצהרות באשר ליו"ש. כל אלה, גם אם אלו צעדים סמנטיים בלבד, לא היו באים לעולם אלמלא קיומו של הגוף ממנו חושש נתניהו, חטיבת מנהיגות יהודית. כמו כן הוא מזכיר את עצם ההכרה במרכז הליכוד שהנושא על סדר היום הוא ירושלים, גם את זאת מייחס פייגלין לזכות החטיבה בראשותו.
ובאשר לסיכוי שלאחר שנות פעילות ארוכות ולאחר הקמתו של מנגנון משומן היטב יוכל פייגלין עצמו לומר לאוהדיו בליכוד שהגיע סוף דרכה של החטיבה, פייגלין אינו ממהר להשיב שהדברים קלים. לדבריו מדבור בהחלטה לא פשוטה, אם כי אנשיו הוכיחו שהם מסוגלים לקבל הכרעות קשות. "מנהיגות נבחנת בבדיקה של הכלים אם הם עדיין רלוונטיים. אם נחליט שהליכוד נגמר לא נישאר בו בגלל כוח האנרציה או בגלל שיש לנו עשרת אלפים תומכים ומנגנון", קובע פייגלין.
והאם החלטה כזו יכולה להוביל המונים מתומכיו לרחובות? פייגלין אינו יודע אך אינו מוטרד מהאפשרות. "אני לא מוטרד מחששותיה של המשטרה", הוא אומר ומוסיף: "מה שמעניין אותי זה איך להגיע לשלטון. איך להביא אדם אמוני להנהגת המדינה", הוא אומר ומבהיר שאינו חושש מהפגנות שיתכן והן תהיינה חלק מהדרך ליישום מהלך שכזה.
