
תא"ל במיל' צביקה פוגל ראש תחום בקרת אש במבצע עפרת יצוקה אומר לערוץ 7 כי כל תכנית הסדר מדינית עתידית על בסיס ערבויות כפי ששר הביטחון ברק מציע נידונה מראש לכישלון, "ברחנו מלבנון וזו הייתה בריחה לא נסיגה, כי אם אתה עושה תהליך מסודר אתה מבטיח לפחות את בטחון התושבים אבל במקרים האלה הפקרנו חלקי ארץ שלמים את הצפון ואת עזה בידיהם של מטורפים ולכן אם יוחלט לעשות תהליך כזה בעתיד אז מהיום אני אומר לך שנגיע לאותם תוצאות כושלות".
פוגל מתקשה להבין כיצד המנהיגים לא לומדים מלקחי העבר, "כנראה שהלחץ משפיע עליהם, הם נבחרו להגן והם מוותרים ומוותרים ושוכחים את המחויבויות שלהם".
לדבריו כל עזיבת חבל ארץ גם תמורת שלום צריכה אם בכלל להיעשות בהדרגה, "ההינתקות צריכה להיות מדורגת לא יוצאים בבת אחת, עושים את זה בתהליך ארוך של שנים ורואים אם אין גורם שמשתלט לך על השטח כפי שקרה בעזה, אנחנו צריכים להבטיח לעצמנו את הזכות שאם קורה משהו בגבול יש לך את הזכות להיכנס בחזרה פנימה לצערי לא יישמנו את זה לא בלבנון ולא ברצועת עזה".