איתן
איתן

השר מיכאל איתן אמר היום (ראשון) לפני ישיבת הממשלה, כי: "עם תום מועד ההקפאה על ראש הממשלה וממשלתו מוטלת החובה לגבש מדיניות התיישבותית מצומצמת שתהלום את התנאים המדיניים והבינלאומיים".



לדבריו, "בין המשך ההקפאה ובין התיישבות פרובוקטיבית בכל מקום יש דרכי ביניים שבמסגרתם ניתן יהיה לחדש את הבנייה באיזורים מועדפים מבלי לפוצץ את תהליך המו"מ ולהכנס לעימות מול ארה"ב".

"יוזמה ישראלית בעניין ההתיישבות עדיפה עשרות מונים על היגררות למדיניות התיישבותית שתוביל לבידוד מדיני וללחצים, ובסופו של דבר גם לא תצא אל הפועל", הוסיף איתן.

בלבנון מדווחים הבוקר, כי הממשל האמריקני קיבל הבטחה מראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, לפיה לא תחודש הבנייה בהתנחלויות ב-26 בספטמבר, וכי הקפאת הבנייה תימשך שמונה חודשים נוספים. "עם זאת, נתניהו לא יכריז על כך בפומבי", צוטטו מקורות דיפלומטיים בכלי תקשורת לבנוניים.