מזמין. השר איתן
מזמין. השר איתןפלאש 90

פרויקט חדש מבית מדרשו של השר לשיפור הקשר בין הממשלה והציבור, השר מיקי איתן – קשר אינטרנטי בין הממשלה והציבור ובו ניתן להעלות רעיונות לשיפור חיינו ולחוות דעה על סוגיות ציבוריות שונות ומגוונות. ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם השר איתן שסיפר:

"הפרויקט הזה הוא חלק ממדיניות רחבה יותר שיכולה לשנות את היחסים בין הציבור והממשלה. בעזרת האינטרנט והמחשוב אפשר כיום לקיים דיאלוג שוטף, אפשר לקבל תגובות וככל שיהיו כאלה שיעירו מהר יותר ניתן יהיה להסתייע בדברים הן בחקיקה והן בפעילות הממשלתית", אומר איתן המציין כי "בעידן המודרני התפתחה שכבה של מגזר שלישי שבו אנשים פועלים ללא מטרות רווח, אלא באופן מקצועי בלבד ויש להם הרבה מה לומר. אפשר להסתייע בידע הזה שלהם".

מאז הקמתו של האתר החדש הועלו בו סוגיות כחוק ההסדרים, הפרסומות בגלי צה"ל ואחרות. "הכוונה שלנו היא לא לייצר זירה חדשה של טוקבקים, עם כל הכבוד לטוקבקיסטים. הכוונה היא לייצר משהו שמתוכו ניתן יהיה לשפר את החיים שלנו, דברים מעמיקים יותר", אומר איתן.

לדבריו כבר עשו מספר חברי כנסת שימוש בפרויקט החדש ולאחר שעוזריהם הנמרצים איתרו הצעות ראויות הן קודמו להצעות חוק פרלמנטאריות.

והאם אין חשש שלוביסטים, יחצ"נים ושאר בעלי אינטרסים יעשו שימוש בבמה החדשה כדי לקדם את מטרותיהם במסווה של אנשי מקצוע ניטראליים ואובייקטיביים? השר איתן מאמין ומקווה שלא. לטעמו גרוע יותר המצב כעת בו לוביסטים נפגשים עם חברי כנסת בארבע עיניים ומפעילים עליהם לחץ מאסיבי מבלי שאיש יודע על כך. "בפרויקט החדש אור השמש מביא לכך שניתן לשקול את הדברים לגופם כשיודעים מה נמצא מולנו. כך הדברים יישמעו פתוחים ויועלו נימוקים בעד ונגד. החוכמה היא שהכול יהיה גלוי.

והאם הפרויקט החדש מקדם אותנו ליום שבו גם נצביע לכנסת דרך האינטרנט? השר איתן סבור שלא ומוסיף שהוא מסופק אם בכלל ראוי לשאוף למציאות שכזו. הוא מזכיר שהאתר החדש משתף רק שבריר מאוכלוסיית שבעת המיליונים שבישראל, מזכיר שלחלק מהאוכלוסייה אין אינטרנט מטעמים ערכיים כאלה ואחרים, ו"אנחנו עדיין לא בעידן שזו השגרה. זו אמנם פריצת דרך שתתרחב, אבל היא תהיה להערכתי נחלתה של קבוצה מצומצמת באוכלוסיה שתסייע לקבוצת פקידים ממשלתיים".