
הידיעה כי לא צפוי גשם גם השבוע והבצורת המדאיגה ההולכת ונמשכת מעוררת בכל הארץ גל של היענות לקריאת הרבנים הראשיים לישראל ליום תפילה למען ירידת גשמים ביום שני.
בכתל המערבי תיערך תפילה מרכזית בשעה 15:30 בהשתתפות הרבנים הראשיים הרב שלמה עמאר והרב יונה מצגר בכלל בתי הכנסת ייערכו תפילות מקומיות, הרבנים הראשיים קבעו כי ביום שני יהיה גם יום צום ותענית לרגל עצירת הגשמים.
גם יו"ר מרכז המועצות האיזורית , שמוליק ריפמן, חבר קיבוץ רביבים, פנה לחבריו בכל המועצות האיזוריות להשתתף בתפילה ולבקש גשמים. במועצות ביהודה ושומרון הוקם מטה מיוחד לסייע בארגון הסעות ובהבאת תושבים רבים לכותל המערבי לתפילה המיוחדת.
מנכ"ל רשת החינוך אמי"ת, ד"ר אמנון אלדר, הודיע כי מחר יערכו תפילות למען הורדת גשמים בכל 85 בתי הספר של הרשת בכל רחבי הארץ וקרא לבתי ספר שיכולים להתארגן להגיע לתפילה בכותל המערבי.
גם בתנועת בני עקיבא העולמי הודיעו כי יצטרפו לקריאת הרבנים הראשיים וכי שליחי בני עקיבא בכל העולם יארגנו תפילות למען ירידת גשמים בארץ ישראל.
זאב שוורץ, מנכ"ל בני עקיבא אמר כי בקהילות היהודיות בעולם צופים בדאגה רבה אחר הבצורת והיובש בארץ. "הערבות ההדדית הביאה את השליחים שלנו בכל רחבי העולם להצטרף ליום התפילה ולבקש יחדיו מכל מקום בעולם על ארץ ישראל".
