יורחב היצוא מהרצועה?
יורחב היצוא מהרצועה?פלאש 90

גלעד שליט עדיין בשבי החמאס השולט ברצועת עזה, אבל זה ממש לא מפריע לקבינט הביטחוני להתכנס היום כדי לדון בהרחבת היצוא מרצועת עזה, ובכך לאפשר את פיתוחה הכלכלי בפועל של ממשלת חמאס, גם אם אין הדברים מוגדרים כך. בתום הישיבה הוחלט לאשר את ההקלות ולאפשר ייצוא של חומרים נוספים מהרצועה מעבר לתותים ופרחים כפי שהיה עד כה.

בממשלה מעדיפים לכנות את הסיוע הכלכלי לרצועת עזה כסיוע אזרחי, אולם ברור הוא שפועל יוצא מביסוס מעמדם הכלכלי של תושבי הרצועה הוא חיזוק וביסוס השלטון החמאסי ברצועה, ובמקביל בלימת כל סיכוי להתנערות עתידית של האוכלוסייה האזרחית כלפי שלטונו של איסמעיל הנייה, ראש ממשלת החמאס.

כזכור אחת ממגמותיו של הסגר על הרצועה, סגר שבוטל בהדרגה בשנים האחרונות, היה לעורר את העם העזתי להתקומם נגד מנהיגיו ולתבוע ממנו את שחרורו של גלעד שליט ובכך לאפשר הקלה על חייהם האזרחיים. כעת, לאחר החלטת הקבינט הביטחוני הישראלי להקל עוד על הייצוא העזתי לעולם, נראה שנסגר הגולל על אפשרות כזו ומנוף לחץ נוסף שאמור היה לקדם את שחרורו של שליט אבד מידיה של ישראל.

בתגובה להחלטת הקבינט אומר ח"כ אורי אריאל: "הממשלה צריכה להתנות את ההקלות ביצוא ללא דרישה ברורה לשחרור שליט, או לפחות לביקור הצלב האדום אצלו. מתן ההקלות ללא תמורה מרחיק מאיתנו את היום שבו ישוב החייל החטוף לביתו".

נחי אייל מנכ"ל הפורום אומר כי קבלת ההחלטה על ההקלות לעזה היא יריקה בפניו של החייל השבוי גלעד שליט. "קשה להבין איך הממשלה שאזרחיה סופגים מידי יום טילי קסאם מעזה  - מחליטה על הקלות שיסייעו בעקיפין לחיזוק משטר החמאס", אומר אייל.

בתום ישיבת הקבינט מסר מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר, כי ההחלטה לאשר הקלות נוספות שיאפשרו הרחבת יצוא סחורות משטח רצועת עזה, "נועדה להמשיך ולהרחיב את הפעילות הכלכלית ברצועה, ובכך להקל על האוכלוסיה בעזה הנתונה תחת משטר דיכוי וטרור שמפעיל החמאס".



לוועדת השרים הוצגו נתונים על הצמיחה הכלכלית בעזה לרבות דו"ח קרן המטבע העולמי שפורסם לאחרונה ומראה צמיחה של 16% בכלכלת רצועת עזה וירידה באבטלה במחצית הראשונה של השנה. מגמה זו צפויה להמשך גם במחצית השנייה של השנה.



מאז ההחלטה האחרונה של ועדת השרים באשר למדיניות ישראל ביחס לעזה, שהתקבלה לפני כחצי שנה חלה עליה משמעותית במספר המשאיות הנכנסות מידי יום לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום. יש לציין שקיבולת המעבר מאפשרת הכנסתן של 250 משאיות לרצועה ביום, אולם קיבולת זו עולה על היקף הביקוש.



עוד מוסר מזכיר הממשלה כי ועדת השרים עודכנה שעד כה אושרו לביצוע 78 פרויקטים של ארגונים בין לאומיים ושל מדינות שונות בתחומי בריאות, תשתיות, מים, ביוב, דיור וחינוך. ישראל תמשיך במגמה להרחבת היקף הפרויקטים בתחומים אלו.



"לצד מאמציה להביא לשיפור במצבה הכלכלי של האוכלוסייה ברצועת עזה, תובעת ישראל מהקהילה הבינ"ל להמשיך את החרם על שלטון החמאס וליישם את המדיניות הקבועה בתנאי הקוורטט, וכן לנקוט בכל האמצעים למניעת המשך התעצמות והתחמשות של החמאס וארגונים אחרים בטילים ובנשק המופנים ומופעלים כנגד האוכלוסייה האזרחית בישראל. המשך התחמשות זאת נוגדת את החוק הבינ"ל, פוגעת באינטרסים של האוכלוסייה החיה בעזה ותפגע ביכולתה של ישראל להמשיך בהקלות ובשיפור המצב הכלכלי של אזרחי רצועת עזה", דברי מזכיר הממשלה.