
תקציב ישיבות ההסדר עדיין מתעכב למרות הבטחות חוזרות ונשנות והסכמות מול משרד האוצר שהתקבלו לפני חודשים רבים. היום גרם העיכוב הזה למניעת אישור תקציב הביטחון והתנייתו בהעברת כספי ישיבות ההסדר.
את המהלך קידמו בישיבת ועדת הכספים של הכנסת חברי הכנסת אורי אריאל וזבולון אורלב. המדובר הוא בסכום של 750 מיליון שקלים לתקציב משרד הביטחון. חבר הכנסת אריאל מבהיר כי התוספות לתקציב הביטחון לא יאושרו עד למציאת פתרון לישיבות ההסדר". אריאל מזכיר כי "משרד הביטחון התחייב להעביר כ-30 מיליון שקל לישיבות ההסדר, והעברה זו מתעכבת".
חבר הכנסת זבולון אורלב אומר כי "מאחר ומשרד הביטחון מעכב את תקציבי ישיבות ההסדר ביקשתי מועדת הכספים לעכב כל בקשה להעברת תקציב למשרד הביטחון עד אשר משרד הביטחון יבצע בדחיפות את תקציב ישיבות ההסדר. חיילי ישיבות ההסדר זכאים ליחס של כבוד ממשרד הביטחון ולא יחס משפיל. אני שמח שיו"ר ועדת הכספים נענה לבקשתי ותקציב הביטחון יעוכב עד אשר יועבר התקציב לישיבות ההסדר".
נזכיר כי לפני כחמישה חודשים נמסר בכתב לחבר הכנסת אורלב מאגף התקציבים בצה"ל כי "תקצבנו את ה-6.5 מיליון להשלמת התקציב עבור ישיבות ההסדר, והתשלום אמור להתבצע בימים הקרובים". זאת לאחר עיכוב של חצי שנה בהעברת התקציב.
איתור סכום זה של 6.5 מילין שקלים אמור היה להשלים את הסכום הכולל שאמור היה לעבור לידי ישיבות ההסדר. כאמור, למרות הסכמות אלה ובשורות אלה שהועברו לחבר הכנסת אריאל כבר לפני חמישה חודשים דבר לא אירע בפועל והכספים לא הועברו.
"העיכובים הללו הם בלתי נסבלים", אמר אריאל כבר אז, "אבל עד שלא נצליח להכניס את זה בבסיס התקציב – נאלץ לריב עם האוצר ומשרד הביטחון מדי שנה. אני מקווה שלקראת אישור התקציב הבא נצליח לדאוג לתקציבים רב שנתיים לישיבות ההסדר, שאינם תלויים בגחמות פוליטיות, בדומה למה שכבר השגנו לישיבות הגבוהות ולגרעינים תורניים".
