האסון בכרמל
האסון בכרמלערוץ 7

בעקבות התפטרותה של מרים פייברג מטיפול בנפגעי השרפה בכרמל, אומרים ראשי המועצות באזור כי הם מברכים על כך שהעבודה תתנהל ישירות מול משרדי הממשלה ולא באמצעות גורמי תיווך.

סגן ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, מודי ברכה, אומר לערוץ 7 שהוא משוכנע שבסופו של דבר ימצא פתרון לכל התושבים שביתם נשרף. "אנחנו פועלים בצורה ישירה מול הגורמים הממשלתיים הרלוונטיים, הייתה פה ישיבה של כל המנכ"לים של משרדי הממשלה, מגיעים לכאן כל הזמן שרים, היום היה פה השר ארדן, שסייר בכרמל כדי לבדוק דרכים לשיקום".

ברכה מעריך שלכל התושבים ימצא פתרון בתוך הקהילה המקורית שלהם. "פרט לשלוש משפחות שעדיין לא נמצא להם סידור מתאים ביישוב שלהם כל שאר האוכלוסייה חזרה לגור בבתים או בתוך היישובים בסידורים כאלה ואחרים, לדוגמא בבית אורן שיכננו אותם בבית מלון, רק קהילת ימין אורד עדיין לא מסודרים ונמצאים בפנימייה וייתכן שהם יעברו למלונית" .

לדבריו, יש שבעים בתים שנהרסו כליל ויצטרכו להיבנות מחדש. "יש שני סטאטוסים, שבעים בתים שנהרסו כליל ועוד מאה חמישים בתים שחדר אליהם עשן והם צריכים לעבור תהליך ניקוי כימי מיוחד. כל התושבים משוכנים כרגע בצימרים או במלוניות בתוך הקהילה, ואנחנו מתכוונים להביא קראוונים ולשכן שם את המשפחות שבתיהם נהרסו עד לבניית הבתים מחדש".

הוא מקווה שתשומת הלב, לה הם זוכים כעת, לא תיפסק עד לטיפול מלא במפונים. "אנחנו חייבים להיות אופטימיים. יש התגייסות אדירה של משרדי הממשלה, התושבים הם הגיבורים שלנו, הם באמת מאמינים שהם יראו בסופו של דבר את הטוב, אבל המבחן שלנו ושל משרדי הממשלה זה העתיד ואני מקווה שגם אתם בתקשורת תמשיכו לעקוב".