ועדת הכספים, בראשות ח"כ משה גפני, אישרה היום (ד') העברת 12.5 מיליון שקל לצורך הבטחת הכנסה לאברכים. בכך יעלה סכום הקצבאות השנה מ-127.7 מיליון שקל ל-140.2 מיליון שקל.
הוועדה אישרה בנוסף 6.1 מיליון ₪ לישיבות הגבוהות, 500 אלף ₪ עבור תרבות יהודית ומיליון וחצי ש"ח עבור אגף הבחינות.
בכלי התקשורת נשמעת בשעות האחרונות ביקורת רבה על המהלך. כך למשל תהה מגיש התוכנית "שש עם" בערוץ 2, עודד בן עמי, מדוע לא הועבר הכסף למערך הכיבוי על רקע האסון בכרמל? או מדוע הכסף לא הועבר למסכות אב"כ?.
בתחילת השבוע אישרה הממשלה את התוכנית להארכת תשלום קצבאות הבטחת הכנסה לאברכים לפיה האברכים יוכלו להמשיך ולקבל קצבאות למשך 5 השנים הבאות.
האברכים שהם כיום בני 29 ומעלה ימשיכו לקבל את הקצבה לכל ימי חייהם, כלומר 90% מהאברכים ימשיכו לקבל את הקצבה ורק האברכים החדשים שיצטרפו למעגל הלומדים ומקבלי קצבת הבטחת הכנסה יוגבלו בתקופה של 5 שנים.