לא לזרוק. יש פתרון.
לא לזרוק. יש פתרון.פלאש 90

רולדת בצק עלים במילוי בשר ופירות יבשים ברוטב צלי

רכיבים:

חבילת בצק עלים

למילוי:

250 גרם בשר טחון

בצל גדול

2 ביצים

50 גרם צימוקים

50 גרם משמשים מיובשים קצוצים דק

50 גרם אגוזים טחונים

2 כפות סילאן

פלפל

מלח

בהרט

לרוטב:

1/2 בצל

1/2 גמבה אדומה

1/2 גזר

כף שמן

2 כפות קמח

2 תיבוליות של רוטב צלי בקר

אופן ההכנה:

להכנת המילוי:

מאדים את הבצל במחבת, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עד לשינוי צבעו. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים התמרים, המשמשים, האגוזים, ביצה אחת, סילאן, פלפל, מלח ובהרט. (ניתן לעבד במעבד מזון).

מרדדים את בצק העלים, חותכים לשלושה מלבנים שווים, ממלאים בבשר ויוצרים גלילות. מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור כרבע שעה עד 20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב.

להכנת הרוטב:

קוצצים את הבצל, הגמבה האדומה והגזר. מטגנים את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את הגזר והגמבה ונותנים להם להתאדות. מוסיפים את התיבוליות ומערבבים עד שהן נמסות.

מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח לפי הצורך ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך הגזר.

מוסיפים עוד כוס מים רותחים, מערבבים את הקמח עם מעט מים ומוסיפים תוך בחישה. מבשלים עד לרתיחה.

הגשה: שופכים את הרוטב על הרולדה ומגישים.

בתאבון!