
בסקר אמיתי שהוצג במהלך סימולציה, בנושא "מדינה פלסטינית: היום שאחרי", שהתקיימה היום (חמישי), במרכז הבינתחומי הרצליה, בדקה הד"ר מינה צמח את עמדות הציבור בנוגע לשאלה: באיזה צעד על ישראל לנקוט במידה ובעצרת האו"ם תתקיים הצבעה על הקמת מדינה פלסטינית ורוב גורף יצביע בעד הקמתה בגבולות 67'?
בסקר עולה כי 42% מכלל האוכלוסייה מצדדים בהתנגדות בכל מחיר, להקמה חד-צדדית של מדינה פלסטינית עד כדי שימוש בכוח צבאי. תשובה זו ענו 64% מהחרדים, 64% מהדתיים, 62% מהמסורתיים, ו – 32% מהחילוניים.
לעומת זאת, 49% מכלל האוכלוסייה בעד להסכים ולשתף פעולה עם האו"ם ולהציג תכנית מסודרת של פינוי ישראל בשטחים. תשובה זו ענו 23% מהחרדים, 15% מהדתיים, 28% מהמסורתיים, ו – 60% מהחילוניים.
בקרב צעירים קיים רוב (60%) של התנגדות בכל מחיר להקמת מדינה עד כדי שימוש בכוח צבאי, בעוד שבקרב מבוגרים (מעל גיל 30) קיימת הסכמה גבוהה יותר לשיתוף פעולה עם האו"ם. נשים יותר מגברים תומכות בהתנגדות בכל מחיר (49% לעומת 39%)
שאלה נוספת שנבדקה: אם ישראל הייתה יכולה לבחור בין שתי האפשרויות הבאות, במה צריך לדעתך לבחור?
בסקר עולה כי 43% בעד הסדר שלום, במסגרתו תוקם מדינה פלסטינית ריבונית על 90% משטחי יהודה ושומרון וירושלים המזרחית בירתה, ופתרון בעיית הפליטים יטופל בנפרד על ידי גוף בינלאומי. תשובה זו ענו 20% מהחרדים, 19% מהדתיים, 51% מהמסורתיים, ו – 48% מהחילוניים.
29% בעד הצבעה בעצרת האו"ם על הקמה חד-צדדית של מדינה פלסטינית. תשובה זו ענו 37% מהחרדים, 22% מהדתיים, 16% מהמסורתיים, ו – 29% מהחילוניים. 25% מהנשאלים לא השיבו לשאלה, ו- 3% השיבו שאף אחת מהאופציות אינה מתאימה.
נתון נוסף הוא, שבקרב מצביעי קדימה (74%) והליכוד (52%) קיים רוב לאפשרות של הסדר שלום במסגרתו תוקם מדינה פלסטינית ריבונית, לעומת 19% בלבד בקרב מצביעי המפלגות הדתיות והחרדיות. בקרב מצביעי המפלגות הדתיות והחרדיות, 40% מהנשאלים לא השיבו על השאלה, 32% בחרו באפשרות של הצבעה בעצרת האו"ם על הקמה חד צדדית של מדינה פלסטינית ו 9% השיבו שאף אחת מהאופציות אינה מתאימה.