כחלון
כחלון

הממשלה אישרה הבוקר את הצעת שר האוצר ד"ר יובל שטייניץ ושר התקשורת משה כחלון לפיה יורחב מערך השידורים החינמי "עידן +" (ממיר  ה-T DT ) מחמישה ערוצים משדרים  לכ- 12 ערוצי SD  וכ- 4 ערוצי HD זאת בתוך כשנתיים.

ההחלטה  התקבלה בהמשך לבחינה שנעשתה על ידי שני המשרדים יחד עם מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה. הבחינה נעשתה בהתאם להחלטת הממשלה מיום 15 ביולי 2010.

באוצר מציינים, כי ברוב המדינות המפותחות בעולם קיים מערך שידור דיגיטלי משמעותי, הפתוח בחינם לכלל הציבור, בו משולבים, לכל הפחות, ערוצים בעלי אופי ומטרות ציבוריות.

כזכור, דו"ח גרונאו קבע כי רמת המחירים בתחום הינה גבוהה מאד בהשוואה בינלאומית. מכאן שרמת התחרות בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית ורמת המחירים בתחום מצדיקות הרחבה של מערך השידורים הפתוח לכלל הציבור.

על פי החלטת הממשלה, בשלב הראשון  יתווספו לחמשת הערוצים המשדרים (ערוצים  1, 2, 10, ערוץ הכנסת וערוץ 33), הערוצים הבאים:  ערוץ רדיו שיכלול את כל ערוצי הרדיו האזורי והארצי, חינוכית 23, הערוץ בשפה הרוסית (9), ערוץ המוסיקה (24) וערוץ HD של הערוץ הראשון.

בשלב השני מוצע לצרף ערוצים ייעודיים נוספים: ערוץ בשפה ערבית, ערוץ חדשות, ערוץ מורשת וערוצי HD  נוספים.

הרחבת מערך השידורים הדיגיטאלי פי שלושה מעצימה את האטרקטיביות של השירות לצרכנים, אשר ייהנו מהרחבת התוכן המוצע להם בתמורה לתשלום נמוך וחד-פעמי.

כמו כן, הרחבת מערך השידורים הדיגיטאלי בשילוב עם הנחת תשתית הפס הרחב באינטרנט באמצעות כניסתה של חברת החשמל לענף התקשורת, תעודד את התחרות בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית, ואף תתרום עוד יותר לירידת המחירים לצרכן.

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, אמר הבוקר בישיבת הממשלה, כי "החלטת הממשלה על הרחבת הערוצים היא בשורה חשובה לציבור הצרכנים. מהלך שיאפשר הוזלה משמעותית בהיקף ההוצאה של משקי הבית על טלוויזיה רב-ערוצית, המהווה נתח גדול במרכיב ההוצאה של המשפחה הממוצעת".

שר התקשורת, משה כחלון, הוסיף עוד ואמר, כי "הרחבת התחרות בשידור הרב-ערוצי באמצעות הגדלת מספר הערוצים וגיוון התכנים בממיר "עידן +" היא משמעותית ביותר ופותחת עידן חדש בתמורה לתשלום חד פעמי ושווה לכל נפש, הציבור יוכל ליהנות ממספר רב של ערוצי שידור איכותיים".