התחלה של חזרה לשגרת חיים במצרים, שהתבטאה בפתיחת הבנקים ובתי המשפט, חידוש תנועת הרכבות ופעילות הנמלים.

גם החיים בקהיר שבים אט-אט למסלולם אחרי 13 יום של מהומות. רק אלפים בודדים הגיעו להפגין בכיכר א-תחריר.

אתמול הוחזר שירות המסרונים הסלולריים במדינה, אחרי שהושבת בהוראת מנגנוני הביטחון. הבנקים נפתחו היום מחדש ויאפשרו למשוך את משכורת חודש פברואר והבורסה, שפעילותה הוקפאה, תיפתח מחר. כן נפתחו כבישים וגשרים שהתמלאו בתנועת כלי רכב והולכי רגל.

העיתון 'אלקודס אלערבי'  דיווח היום כי צבא מצרים תגבר היום בבוקר את נוכחותו באופן הדרגתי בכיכר אלתחריר, שמהווה את מוקד המחאה נגד הנשיא חוסני מובארק.

במצרים מתנהלים בשעות האחרונות מגעים בין סגן הנשיא, עומר סלימאן, לבין נציגי האחים המוסלמים. מטרת השיחות היא ניסוח שינויים ליברליים, בעיקר בחוקה.

אמש אמר שליחו של נשיא ארצות הברית למצרים, פרנק וויסנר, כי הוא רואה סימנים לפיהם מצרים הולכת לפיתרון בדרכי שלום: "יש סיכוי לנוע קדימה: המצב אמנם שברירי ודברים יכולים ללכת בכיוון הלא נכון אך מסתמן שהכיוון מבטיח", ציין וויסנר.

בתוך כך, הד"ר חוסאם אל-בדראוי, רופא יילוד וגניקולוגיה המרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת קהיר, מונה אתמול למזכ"ל החדש של המפלגה הלאומית הדמוקרטית השלטת במצרים (המפל"ד), במקום ספות אל-שריף וגמאל מובארכ. אל-בדראוי, הנמנה עם האופוזיציה במפלגה השלטת, הביע  תמיכה במפגינים מאז פרוץ המחאה והוא שותף לביקורתם על מדיניות הממשלה.

לא הכל מטיף מאל-אזהר, מוחמד אל-צר'יר, אמר לערוץ אל-ערביה כי על הנשיא מובארכ לפרוש לאלתר מתפקידו, כדי למנוע שפיכות דמים. הוא תקף את השימוש בבריונים וקרא למפגינים להגן על ארצם ולמנוע מכל גורם אחר להשתלט על המהפכה שלהם.

בסוף השבוע הודיעו האחים המוסלמים במצרים לח'אמנאי, כי ההתקוממות במצרים אינה אסלאמית. הדברים נאמרו בתגובה לדבריו של מנהיג איראן עלי ח'אמנאי בדרשתו ביום שישי. כי ההתקוממות במצרים היא התעוררות אסלאמית בהשראת איראן. בתגובה טענה תנועת 'האחים המוסלמים' במצרים כי המחאה שם איננה אסלאמית והיא משותפת לנוצרים, למוסלמים ולגורמים מכל גווני הקשת הפוליטית במדינה.

בתגובה לדרישת האופוזיציה במצרים, להתפטרותו של הנשיא חוסני מובארכ, מסרו גורמים במפלגת השלטון  ליומון אל-שרק אל-אוסט כי קיימות שתי אפשרויות: המשך שלטונו של הנשיא עד תום כהונתו בהתאם לחוקה, או שליטת הצבא במדינה. ראש הפרלמנט המצרי, פתחי סרור, מסר ליומון אל-חיאת כי שינוי החוקה אפשרי רק עפ"י פנייה של הנשיא או של שליש מחברי הפרלמנט.