לא ידע. ברקת
לא ידע. ברקתפלאש 90

ראש עיריית ירושלים נפגש עם בכירי האוכלוסיה הערבית בירושלים כדי לתאם את פעילות הרווחה העירונית עבור האוכלוסיה הערבית. בין המשתתפים במפגש היה גם אחיו של אחד המחבלים המעורבים בטבח ב'מרכז הרב', כך על פי דיווח ב'הארץ'.

על פי הדיווח מדובר במחבל החבר בתנועות מוסלמיות קיצוניות הקוראות להשמדתה של ישראל, וכשנודעה רשימת המשתתפים במפגש לשב"כ ולגורמי ביטחון נוספים הועברה ביקורת חריפה ודאגה מזהותו של המחבל ומזהותם של משתתפים נוספים המעורבים במעשים פליליים, ואחרים החברים בתנועת הפתח'.

ב'הארץ' מספרים כי במפגש היה שותף מוכתר שאחיו היה המחבל שאסף מודיעין לקראת ביצוע הטבח בו נרצחו שמונת תלמידי ישיבת 'מרכז הרב', מודיעין שנאסף תוך כדי עבודתו של האח כנהג הסעות.

מתגובת העירייה לידיעה עולה כי ברקת לא היה מודע לעברו של השותף לשיחה. "העירייה עורכת מפגשים עם תושבי השכונות ללא סינון, כשעל סדר היום נמצא קידום השכונות בלבד. העירייה איננה גוף ביטחוני או מודיעיני ועל כן אין ברשותה מידע על מסוכנות או השתייכות לארגונים השונים. לעירייה לא הגיעה כל פנייה או תלונה של גורמי הביטחון לא לגבי מהות המפגש ולא לגבי הנוכחים בו. העירייה שומרת על קשר רציף עם גורמי הביטחון ופועלת עמם בשיתוף פעולה מלא מתוך הנחת יסוד שאם ידוע כי אדם זה או אחר הינו מסוכן, הרי ממילא הוא יטופל על ידי גורמי הביטחון האחראים לכך", נאמר בתגובת עיריית ירושלים.