הפרלמנטרים מאירופה

בישיבת ועדת עובדים זרים בראשות ח"כ יעקב כ"ץ, כצל'ה, המארחת את ידידי ישראל חברי פרלמנט אירופאים, גינו הפרלמנטרים את איראן וקראו לאו"מ לטפל בהסתה האיראנית.

"אנו, פרלמנטרים ומנהיגים פוליטיים מהפרלמנט האירופי וממועצת אירופה, ברוח האמון ושת"פ: מגנים את הרפובליקה האסלאמית של איראן על שאינה מקיימת התחייבויותיה למנוע רצח עם לפי סעיף 1  באמנה למניעת רצח עם." הצהירו הפרלמנטרים.

עוד קראו, "מגנים את הרפובליקה האסלאמית של איראן על שאינה מקיימת התחייבויותיה להעניש את מי שמסית באופן ישיר ופומבי לבצע רצח עם לפי סעיף 4 ו-5  באמנה למניעת רצח עם. אנו תומכים באופן מלא בכל פעולה משפטית שתינקט ע"מ למנוע מהרפובליקה האסלאמית של איראן לבצע רצח עם".

רמ"ט פיקוד דרום תא"ל הראל כנפו אמר בישיבה, "תושלם 'הגדר המונעת' תוך שנה וחצי, עד ראשית 2013 גדר מאסיבית בגובה 5 מטרים על כל הגבול בכפוף להמשך החלטות תקצוב. רואים הצלחה במניעה על ידי המכשול שכבר קיים".

דוד חכם, יועץ שר הביטחון אמר כי "מצרים מסרבת 3 שנים לקבל את המסתננים בחזרה".



כצל'ה שביקש להציג לאירופאים את החמלה של מדינת ישראל כלפי המסתננים, ביקש מתא"ל כנפו לספר על התהליך הרחמני בהם מתקבלים המסתננים לאחר שכל הנשים והילדים נאנסו בדרך והוכו בידי המצרים. יוסי אדלשטיין, מנהל אגף זרים במשרד הפנים סיפר שבמצרים הם מרוויחים 2 דולר ליום ובארץ 45.

נציגי הפרלמנטים סיפרו על בעיות דומות בתחומן וקראו לשיתוף פעולה ובקשה לקבל עצות. כצל'ה אמר שיש להכביד את היד תוך טיפול רחמני, אבל בהבנה שעניי עירך קודמים ושלא להתאכזר לעמנו ולזהותו היהודית.