
"אסור לישראל להיכנס לחרדה לאור התהליך שעוברת מצרים", אמר ידלין. "משטר עוין במצרים לא בהכרח ייצא למערכה מול ישראל, שכן לכל מדינה ערבית מאפיינים משלה וצריך לנתח כל מקרה לגופו", הוסיף ראש אמ"ן היוצא.
"המודיעין צריך לנתח את הסביבה, אך אין ביכולתו לנבא כוונות של מנהיגים ושל הציבור שלהם. במצרים, המהפכה התאפשרה לאחר שהציבור איבד את הפחד מפני השלטון", הסביר ידלין. "המשטר במצרים עוד לא השתנה, שכן עדיין יש הסתמכות על הכוח הצבאי. בחירות במצרים יכולות אף להביא לשלטון שימשיך את הקו המתון מול ישראל", הוא הוסיף.
בנושא המשא ומתן עם הפלסטינים אומר ידלין כי "הפרמטרים שלאורם מתעצב ההסכם עם הפלסטינים כבר ברורים לשני הצדדים". בנוגע לחייל החטוף גלעד שליט אומר ידלין: "האמירה 'כל מחיר תמורת שליט' רק מעלה את המחיר לשחרורו. חשוב להסביר לחמאס, בשפה שהוא מבין, שאחזקת שליט אינה משרתת אותו".
