
24 מהכורים הצ'יליאניים אשר חולצו לפני כשלושה חודשים ממעבה האדמה הגיעו אתמול לביקור בישראל בהזמנת משרד התיירות, ובמהלכו ביקרו היום (חמישי) ברחבת הכותל המערבי.
במהלך הביקור בכותל ערכו הכורים תפילה בה הודו לבורא עולם על הנס שפקד אותם בהוצאתם מעומק האדמה אל אויר העולם.
רב הכותל המערבי, שמואל רבינוביץ, בירך את הכורים בציינו שהעם היהודי התפלל לשלומם כמו תפילתו התמידית לשלום בעולם כולו ולשלום בארץ. "אנחנו חפצי שלום וחפצים בטובתם של שכננו כל העת בצד התמודדות עם אויבים שאינם רוצים בקיומנו. ביקורכם כאן מבטא את מחשבותינו לסייע ולהושיט יד לכל מי שזקוק. המקום הזה מרכזו הרוחני של העם היהודי הוא בית תפילה לכל העמים, שלמה המלך ביקש שגם הגוי הבא מארץ רחוקה ומתפלל במקום זה שיתקבלו תפילותיו, ואני תקווה שתפילותיכם יתקבלו ברצון".
הכורים נגשו בהתרגשות רבה אל אבני הכותל המערבי הטמינו פתקים ונשאו תפילה חרישית במשך זמן ארוך, ולאחר מכן הביעו בתפילה משותפת יחד עם רב הכותל הודיה לבורא עולם על הניסים שפקדו אותם.
הכורים לא ביקרו במנהרות הכותל המערבי לבקשתם בגלל תחושת הפחד הקיימת בהם בעקבות הארוע בצ'ילה אך שמעו הסבר מהמדריכים על הכותל המערבי ועברו.







