מסדירים עניינים. אל על
מסדירים עניינים. אל עלפלאש 90

מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, פנה במכתב לשר התחבורה, בו הצהיר כי אל על תפסיק לאבטח את חברות התעופה הישראליות בסוף חודש מרץ 2011.

לדבריו, "אבטחת התעופה הישראלית כולה צריכה להיות ממומנת על ידי מדינת ישראל, בהתאם לחובתה של המדינה להגן על אזרחיה, וכן כדי לאפשר תחרות שוויונית והוגנת של החברות הישראליות עם חברות התעופה הזרות אשר משוחררות מנטל כבד זה המונח על כתפי אל על".

שקדי הוסיף, כי "פתרון של הקמת רשות אבטחה ממלכתית ללא מימון מלא מצד מדינת ישראל, אינו מספק מענה לחלק משמעותי מטענותיה העיקריות של אל על, ואין בו כדי לתקן את העיוות הכלכלי והתחרותי הקיים כיום".

המנכ"ל קבע, כי יש ליישם את התכנית להקמת רשות אבטחה ממלכתית, וכי "אל על מוכנה לסייע לחברות התעופה הישראליות האחרות בהקמת מערך אבטחה משלהן, וחבל שעל אף פרק הזמן שחלף ממועד הודעת החברה על הפסקת מתן שירותי הביטחון, טרם נעשתה פנייה לאל על בנושא חשוב זה".