תקיפה בעזה
תקיפה בעזהפלאש 90

תנועת חמאס הטילה על ישראל את האחריות למותם של ארבעה ופציעתם של 11 נוספים בתקיפת צה"ל ברצועת עזה. דובר חמאס, סאמי אבו זהרי, אמר במסיבת עיתונאים, כי מטרתה של ישראל הינה אזרחים פלסטיניים.

אבו זהרי גינה את עמדתן של בריטניה וגרמניה, אשר נתנו לטענתו לישראל היתר להרוג ילדים וסיפקו כיסוי לפשעים שלה. הוא הבהיר: אנו רואים בשר החוץ הגרמני שותף להרג הילדים בהצדיקו את ההתקפה של צה"ל על עזה. אבו זהרי קרא לעמים הערביים לגנות את העמדות התומכות ב"כיבוש".

הוא ציין, כי ממשלת חמאס שלחה בימים האחרונים איגרות לליגה הערבית ולאו"ם על מנת שיפעלו להפסקת האלימות, אולם לטענתו הם הופתעו מכמה עמדות בינ"ל התומכות ב"כיבוש".

יש לציין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע צער על הפגיעה בשוגג באזרחים חפים מפשע ברצועת עזה והדגיש שהירי בוצע בתגובה לירי שביצע חמאס לעבר אזרחי ישראל.